Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Murray zdolal Ferrera, rozhodli koncovky setov

Britský tenista Andy Murray odvracia úder Španielovi Davidovi Ferrerovi na Turnaji majstrov v Londýne 16. novembra 2015. Foto: TASR/AP

Ako nasadená dvojka si britský tenista Andy Murray poradil so sedmičkou pavúka Španielom Davidom Ferrerom 6:4, 6:4.

Londýn 16. novembra (TASR) - Britský tenista Andy Murray úspešne vstúpil do Turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne. Ako nasadená dvojka si poradil so sedmičkou "pavúka" Španielom Davidom Ferrerom 6:4, 6:4. Vo večernom dueli skupiny Ilieho Nastaseho nastúpia proti sebe Švajčiar Stan Wawrinka a Ferrerov krajan Rafael Nadal.

O osude prvého setu súboja medzi Murraym a Ferrerom rozhodol desiaty gem, v ktorom rodák zo škótskeho Dunblane prelomil podanie súpera. Na začiatku druhého dejstva viedol Ferrer 3:1, Murray však otočil na 4:3 a v koncovke slávil úspech. Za stavu 5:4 premenil pri podaní Španiela hneď prvý mečbal.

"Bol to náročný zápas plný dlhých výmen od základnej čiary. David bojoval až do poslednej loptičky a enormne mi sťažil cestu za víťazstvom, hoci teraz neservoval až tak dobre. Dôležité bolo, že v koncovke oboch setov som hral konštantne, bez výkyvov," povedal Murray pre akreditované médiá.

Turnaj majstrov v Londýne:

skupina Ilieho Nastaseho:

Andy Murray (2-V. Brit.) - David Ferrer (7-Šp.) 6:4, 6:4