Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Moška sa za výkony Lacka proti USA hanbil

Na snímke generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška. Foto: TASR/Michal Svítok

Slováci budú v roku 2015 opäť účinkovať v 1. skupine euro-africkej zóny.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Hladká prehra 0:5 na pôde USA v baráži o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára sklamala generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igora Mošku. Nespokojný bol najmä s výkonmi Lukáša Lacka, po ktorých sa podľa vlastných slov hanbil.

"Tím USA bol jasne lepší a nedal nám žiadnu šancu. V našom tíme Martin Kližan nehral zle, ale sklamal takticky nedisciplinovaným výkonom. Za výkon Lukáša Lacka v oboch zápasoch som sa hanbil. Radosť mi urobil Norbert Gombos. Hral veľmi dobre a vo všetkých zápasoch príkladne bojoval. V budúcnosti by mohol byť lídrom nášho národného tímu," uviedol pre oficiálny web STZ Moška, ktorý bol v Chicagu vedúcim slovenskej daviscupovej výpravy.

Slováci budú v roku 2015 opäť účinkovať v 1. skupine euro-africkej zóny. Svojho súpera spoznajú už vo štvrtok, keď je v Dubaji na programe žreb. Figurujú medzi nenasadenými tímami a tak sa s najväčšou pravdepodobnosťou predstavia už v marcovom 1. kole, v ktorom môžu naraziť na Rakúsko, Dánsko, Litvu, Poľsko, Rumunsko, Rusko, Slovinsko a víťaza duelu 2. kola play off Lotyšsko - Švédsko. "Verím, že sa o postup medzi najlepších 16 tímov sveta pokúsime aj v roku 2015. Pravda, náš tím bude musieť byť oveľa silnejší," dodal Moška.