Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Mihalíková: Škoda kanára, už sa teším na kvalifikáciu v Melbourne

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková, archívne foto Foto: TASR/AP

Talentovanú Slovenku mrzelo, že v druhom sete neuhrala aspoň gem.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji ITF Slovak Indoor v Bratislave. Juniorská šampiónka z Australian Open prehrala s najvyššie nasadenou Ukrajinkou Angelinou Kalininovou 4:6, 0:6. Na podujatí s dotáciou 25.000 USD ešte pokračuje vo štvorhre po boku krajanky Viktórie Kužmovej.

Mihalíková odohrala v prvom sete proti Kalininovej, ktorá je vo svetovom rebríčku WTA o 400 miest vyššie, vyrovnanú partiu. V rozhodujúcich momentoch sa však prejavili väčšie skúsenosti Ukrajinky. O osude setu rozhodol brejk za stavu 3:3. V druhom dejstve lepšie returnujúca Kalininová odskočila Mihalíkovej na 4:0 a napokon jej uštedrila "kanára".

Talentovanú Slovenku mrzelo, že v druhom sete neuhrala aspoň gem. "Škoda toho kanára. Boli tam tri gemy, v ktorých sme sa ťahali cez zhody a pokojne som mohla minimálne jeden z nich vyhrať. Mrzí ma, že som tu neuhrala viac, ale ide sa ďalej. Pred zápasom tam bola trochu nervozita, predsa som len som hrala pred domácim publikom. Ešte ma v tomto roku čakajú dva turnaje. Sezónu hodnotím ako dobrú. Už sa teším na kvalifikáciu Australian Open v Melbourne, kde budem štartovať s voľnou kartou," povedala pre TASR zverenka trénera Jána Studeniča.

Natália Vajdová postúpila do druhého kola dvojhry

Slovenská tenistka Natália Vajdová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji ITF Slovak Indoor v Bratislave. V úvodnom kole si ako držiteľka voľnej karty poradila s Kathinkou Von Deichmannovou z Lichtenštajnska 6:4, 6:3. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi dcéra úspešného trénera Mariána Vajdu proti siedmej nasadenej Nemke Antonii Lottnerovej.

Kužmová uspela v derby: Nechcela som hrať proti Slovenke

Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji ITF Slovak Indoor v Bratislave. Juniorská deblová šampiónka z US Open si na úvod poradila s krajankou a kvalifikantkou Michaelou Hončovou 6:4, 7:6 (4). V druhom dejstve odvrátila za stavu 4:5 dva setbaly.

Kužmovú žreb bratislavského turnaja príliš nepotešil. "Nechcela som v 1. kole hrať proti Slovenke. Derby zápasy bývajú vždy nevyspytateľné, našťastie som to však zvládla. V dôležitých momentoch sa podržalo podanie," povedala talentovaná Košičanka, ktorá privítala možnosť zahrať si na domácej pôde. "Pre nás mladé hráčky je to super, že sa môžeme predstaviť pred slovenskými fanúšikmi. Pred začiatkom zápasu tam bola nervozita, postupne zo mňa opadla," dodala zverenka Jána Sabovčíka, pre ktorú je to Bratislave premiéra na turnaji s dotáciou 25.000 USD.

"Doposiaľ som hrala len na desaťtisíckach. Som rada, že hneď prvý zápas na dvadsaťpäťtisícke bol víťazný. V budúcej sezóne chcem hrávať najmä takéto turnaje, z juniorských grandslamov by som mala absolvovať iba Wimbledon. Mojím cieľom je stúpať v rebríčku a dosiahnuť renking, ktorý by mi umožňoval hrať kvalifikáciu na niektorom z turnajov WTA," dodala pre TASR Kužmová, ktorá v ďaľšom kole nastúpi proti krajanke Kristíne Schmiedlovej. Slovensko tak má už istú štvrťfinalistku. Mladšia zo sestier Schmiedlových vyradila tretiu nasadenú Nemku Anne Schäferovú 6:4, 6:3.

dvojhra - 1. kolo:
Angelina Kalininová (1-Ukr.) - Tereza MIHALÍKOVÁ (SR) 6:4, 6:0
Natália VAJDOVÁ (SR) - Kathinka Von Deichmannová (Licht.) 6:4, 6:3
Antonia Lottnerová (7-Nem.) - Olga Saezová Larrová (Šp.) 5:7, 7:5, 6:4,
Andrea Hlaváčková (2-ČR) - Martina Borecká (ČR) 6:1, 6:3
Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Michaela HONČOVÁ (SR) 6:4, 7:6 (4)
Kristína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Anne Schäferová (Nem.) 6:4, 6:3
Dalila Jakupovičová (5-Slov.) - Magdaléna Pantučková (ČR) 6:0, 6:2
Adrijana Lekajová (Chor.) - Martina Trevisanová (Tal.) 7:6 (1), 6:1


štvorhra - 1. kolo:
Angelina Kalininová, Sandra Klemenschitsová (1-Ukr./Rak.) - Barbora MATÚŠOVÁ, Paulína Ela MIHOKOVÁ (SR) 6:1, 6:1
Dalila Jakupovičová, Anne Schäferová (Slov./Nem.) - Natália VAJDOVÁ, Nikola VAJDOVÁ (SR) 6:4, 6:0