Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tenis

Legendárny tenisový búrlivák bude hviezdou Tennis Classic na Slovensku

Bývalá mužská svetová jednotka Američan John McEnroe počas charitatívneho zápasu proti domácemu tenistovi Keiovi Nišikorimu v Tokiu 17. novembra 2013. Výťažok zo zápasu poputuje obetiam ničivého zemetrasenia a cunami, ktoré postihli Japonsko v roku 2011. Foto: TASR/AP

Jeden z najslávnejších tenistov v histórii, John McEnroe, je známy vďaka svojej agresívnej hre, ale aj pre svoju výbušnú povahu, časté hádky s rozhodcami a hádzanie rakiet o zem.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Hlavnou hviezdou siedmeho ročníka tenisovej exhibície Tennis Classic v Bratislave bude legendárny Američan John McEnroe. Informáciu priniesol denník Nový Čas.

"Sme veľmi šťastní, že sa nám poradilo na Slovensko dotiahnuť takúto hviezdu. Už dva-tri roky dozadu sme ho mali v pláne angažovať, ale vždy to padlo na termíne. Verím, že bude s ním a ďalšími hráčmi veľká zábava," uviedol pre Nový Čas organizátor podujatia Roman Šmotlák.

Jeden z najslávnejších tenistov v histórii je známy vďaka svojej agresívnej hre a povestným volejom, ale aj pre svoju výbušnú povahu, časté hádky s rozhodcami, hádzanie rakiet o zem a veľkú rivalitu s ďalšími velikánmi Björnom Borgom, Jimmym Connorsom a Ivanom Lendlom. Preslávil sa koncom 70. a v 80. rokoch minulého storočia, počas ktorých získal sedem grandslamových titulov v dvojhre (4xUS Open, 3xWimbledon), deväť vo štvorhre (4xUS Open, 5xWimbledon) a jeden v mixe (Roland Garros). Celkovo vyhral 77 singlových a 71 deblových titulov na hlavnom okruhu ATP a v oboch kategóriách sa dostal na vrchol svetového rebríčka. Päťkrát sa tešil z triumfu v Davisovom pohári. Vo veku 55 rokov je stále aktívny a pravidelne štartuje na turnajoch veteránov ATP Champions Tour.

"Áno, môžem potvrdiť, že prídem do Bratislavy na exhibíciu. Už sa teším, na Slovensku som ešte nikdy v živote nebol," povedal pre denník McEnroe.