Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

MASTERS: Mečíř verí, že Polášek má výhodu: Počas prestávky získal chuť

Slovensko-chorvátsky pár Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig. Foto: FOTO TASR/AP

Mečíř tvrdí, že ak si Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom udržia formu, v 02 aréne to môžu dotiahnuť ďaleko.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Postup slovenského tenistu Filipa Poláška na turnaj majstrov v Londýne potešil aj Miloslava Mečířa. Olympijský šampión zo Soulu bol ešte za éry ČSSR prvým slovenským zástupcom na deblovom Masters a v roku 1987 sa v anglickej metropole po boku Čecha Tomáša Šmída tešil zo zisku cennej trofeje.

Mečíř tvrdí, že ak si Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom udržia formu, v 02 aréne to môžu dotiahnuť ďaleko. "Je veľmi príjemné, že slovenský tenis bude mať po desiatich rokoch opäť zastúpenie na Masters. Treba si to vážiť. Filip s Dodigom si sadli, v tomto roku dosiahli výborné výsledky. Ak nadviažu na výkony z Wimbledonu či víťazných turnajov v Cincinnati a Pekingu, majú veľkú šancu uhrať pekný výsledok," povedal pre TASR bývalý dlhoročný kapitán slovenského daviscupového tímu.

Polášek sa ako druhý Slovák v histórii dostal do elitnej svetovej deblovej desiatky, Mečířovi patrila v marci 1988 štvrtá priečka. "Je obdivuhodné, ako rýchlo sa Filip dokázal vrátiť medzi absolútnu svetovú deblovú špičku. Počas päťročnej prestávky si oddýchol a získal veľkú chuť do tenisu, v tom má výhodu oproti ostatným hráčom. Budem mu fandiť a želám mu, aby si turnaj majstrov užil," dodal Mečíř, ktorý má na triumf na Masters stále pekné spomienky.

V roku 1987 štartoval medzi elitnou "smotánkou" vo dvojhre aj vo štvorhre a po neúspechu v singlovej súťaži v New Yorku v londýnskom debli nemal veľké oči. "Nebral som to nejako extra vážne, no napokon sme to s Tomášom Šmídom dotiahli až k titulu. Tomáš ma veľa naučil a bol to pre nás krásny zážitok. Dokázali sme vyhrať aj zápasy, v ktorých sme boli na pokraji prehry. Prostredie v Royal Albert Hall bolo veľmi príjemné. Keď niektorým ľuďom teraz poviem, že sme vyhrali tenisový turnaj vo viacúčelovej hale, ktorá bola dejiskom veľkých koncertov, uznanlivo pokývnu hlavou."