Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Anna K. Schmiedlová získala titul v dvojhre na EMPIRE Slovak Open

Anna Karolína Schmiedlová Foto: TASR/Jozef Polešenský

Schmiedlová získala celkovo deviaty singlový titul z podujatí ITF, druhý v tomto roku. V marci nenašla premožiteľku na antuke v americkom Osprey.

Trnava 12. mája (TASR) - Anna Karolína Schmiedlová sa stala prvou slovenskou víťazkou dvojhry na tenisovom EMPIRE Slovak Open v Trnave.

Vo finále, ktoré v nedeľu za stavu 3:3 prerušili pre dážď, si ako turnajová dvojka poradila s najvyššie nasadenou obhajkyňou titulu Češkou Barborou Záhlavovou-Strýcovou v dvoch setoch 6:4, 6:2. Zverenka trénera Milana Martinca si z Trnavy odnáša prémiu 11.400 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.

V úvode pondelňajšej dohrávky to bol boj o každú loptičku. Záhlavová-Strýcová mala za stavu 4:4 k dispozícii brejkbal, Schmiedlová ho však odvrátila skvelým stopbalom, v ďalšom geme prelomila podanie súperky a prvý set získala vo svoj prospech. V druhom dejstve si talentovaná Slovenka po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0 a vďaka kvalitnému servisu už dobre rozohratý zápas dotiahla do úspešného konca. Schmiedlová získala celkovo deviaty singlový titul z podujatí ITF, druhý v tomto roku. V marci nenašla premožiteľku na antuke v americkom Osprey.

Schmiedlová mala po finálovom triumfe v Trnave veľkú radosť. "Je to môj životný úspech. Ešte nikdy som nevyhrala takýto veľký turnaj a veľmi ma teší, že som dokázala triumfovať v Trnave ako prvá Slovenka. Finále nebolo jednoduché. Bola tam trochu nervozita, lebo Bára chcela zápas dohrať ešte v nedeľu v hale, s čím som ja nesúhlasila. Na dnešnú dohrávku som sa výborne skoncentrovala a predviedla som jeden z najlepších výkonov vôbec. Mala som so súperky trochu rešpekt, veď v tejto sezóne hrá super tenis, no zvládla som to na jednotku. Akurát v závere akoby som sa trochu zľakla víťazstva, no napokon som to dotiahla do úspešného konca," povedala Slovenka, ktorá si pochvaľovala trnavské publikum. "Diváci boli skvelí. Ešte na žiadnom turnaji ma nepovzbudzovalo toľko fanúšikov, ako teraz v Trnave. Veľká vďaka patrí aj mojej mamine a sestre Kristíne, ktoré tu boli počas celého uplynulého týždňa so mnou."

Záhlavová-Strýcová priznala, že Schmiedlová vyhrala zaslúžene. "Karolína podala vo finále veľmi dobrý výkon. Ja som sa nedokázala dostať do správneho tempa. S postupom do finále som spokojná, no duel o titul mi nevyšiel podľa mojich predstáv. Pre slovenských fanúšikov je však určite dobre, že vyhrala Kája. Neprotestovala by som, keby sme sa stretli spolu vo finále aj na tohtotýždňovom turnaji ITF v Prahe."



dvojhra - finále:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (2-SR) - Barbora Záhlavová-Strýcová (1-ČR) 6:4, 6:2
.