Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Jamrichová je v semifinále Slovak Open: Chcem ísť ešte ďalej

Na snímke slovenská tenistka Renáta Jamrichová odvracia úder Alevtiny Ibragimovovej z Ruska v zápase 2. kola ženekej dvojhry na 23. ročníku turnaja J&T Banka Slovak Open 2023 v bratislavskom Národnom tenisovom centre (NTC) v stredu 1. novembra 2023. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pätnásťročná nádej slovenského tenisu Pohánková štartovala vôbec vo svojom prvom turnaji v kategórii žien, od organizátorov dostala voľnú kartu.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila do semifinále turnaja J&T Banka Slovak Open v Bratislave. Vo štvrtkovom štvrťfinále zdolala piatu nasadenú Francúzku Chloe Paquetovú 7:5, 6:7 (5), 6:4. Medzi najlepšou štvoricou turnaja vo dvojhre bude jedinou Slovenkou, pretože Mia Pohánková nestačila na siedmu nasadenú Ellu Seidelovú, Nemka zvíťazila v troch setoch 4:6, 6:2, 6:3.

Zverenka trénera Jána Matúša si v súboji o postup do finále zmeria sily so šestkou pavúka Sofyou Lansereovou z Ruska. "Bol to veľmi napínavý a tesný zápas, bojovalo sa o každú loptičku. Súperka bola veľmi kvalitná. Som naozaj šťastná, že som to dotiahla do úspešného konca. Aj po prehratom tajbrejku v druhom sete som verila, že zápas stále môžem vyhrať. Bolo to o presnosti a dĺžke úderov a o prvom servise. Hrali sa dlhé výmeny, bolo dôležité, ktorá z nás ju zakončí. Je skvelé, že sa mi týmto víťazstvom podarilo obhájiť vlaňajšie semifinále, ale chcela by som ísť ešte ďalej. Moju najbližšiu súperku vôbec nepoznám, takže uvidíme na kurte. Fyzicky už začínam cítiť únavu, odohrala som tri náročné zápasy. Cítim trochu ruku aj brucho, ale zregenerujem a bude to v poriadku. V semifinále dám do toho úplne všetko. Nemám čo stratiť," uviedla Jamrichová pre oficiálny web Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Pätnásťročná nádej slovenského tenisu Pohánková štartovala vôbec vo svojom prvom turnaji v kategórii žien, od organizátorov dostala voľnú kartu. "V prvom sete som hrala dobre, bola som aktívna na nohách a súperka mi trošku pomáhala svojimi chybami. V druhom ma začala viac tlačiť a ja som začala chybovať. V treťom sete som sa ešte snažila bojovať, ale už to nestačilo. Všetko ma bolí, vydala som zo seba maximum počas celého týždňa. Podľa mňa som odohrala vynikajúci turnaj. Do budúcnosti sú to pre mňa obrovské skúsenosti. Zistila som, že dokážem hrať aj s hráčkami na takejto úrovni. Som veľmi vďačná za to, že som dostala túto príležitosť," zhodnotila svoje vystúpenie Pohánková.

dvojhra - štvrťfinále:

Renáta JAMRICHOVÁ (SR) - Chloe Paquetová (Fr.-5) 7:5, 6:7 (5), 6:4
Ella Seidelová (Nem.-7) - Mia POHÁNKOVÁ (SR) 4:6, 6:2, 6:3