Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Francúz Llodra ukončil kariéru, bude pomáhať Belgičanom

Na archívnej snímke Francúzi Michael Llodra (vpravo) a Fabrice Santoro sa s trofejou tešia z víťazstva 6:4, 3:6, 6:3 nad kanadsko-bahamským párom Daniel Nestor a Mark Knowles vo finále mužskej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open 25. januára 2003 v austrálskom Melbourne. Foto: TASR/AP

Vo svetovom singlovom rebríčku najvyššie figuroval v roku 2011 na 21. mieste, v debli bol v tom istom roku tretí na svete.

Paríž 5. novembra (TASR) - Francúzsky tenista Michael Llodra vo veku 35 rokov ukončil aktívnu kariéru. Svoje rozhodnutie oznámil vo štvrtok s tým, že v najbližšom čase bude ako konzultant pomáhať belgickému tímu pred finálovým zápasom Davisovho pohára. Belgičania budú hostiť súboj o "šalátovú misu" od 27. do 29. novembra v Gente, pripomenula agentúra Reuters.

Llodra získal počas kariéry tri grandslamové tituly vo štvorhre (Australian Open 2003, 2004 a Wimbledon 2007), vo dvojhre sa ale na podujatiach veľkej štvorky nikdy nedostal cez sito 4. kola. Vo svetovom singlovom rebríčku najvyššie figuroval v roku 2011 na 21. mieste, v debli bol v tom istom roku tretí na svete. Vlastní aj striebornú medailu z OH 2012 vo štvorhre v tandeme s krajanom Jo-Wilfriedom Tsongom.