Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Federer získal 80. titul v kariére, na US Open chce získať ďalší

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa teší z víťazstva vo finále, 17. augusta 2014. Foto: TASR/AP Photo

Pôvodne chcel Roger Federer turnaj v Cincinnati vynechať.

Cincinnati 18. augusta (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer dosiahol ďalší významný míľnik vo svojej bohatej kariére, keď celkovým triumfom na podujatí Cincinnati Masters získal jubilejný 80. titul na okruhu ATP. Tridsaťtriročný nestarnúci veterán zdolal v nedeľňajšom finále Španiela Davida Ferrera po setoch 6:2, 1:6, 6:3 a pred nadchádzajúcim záverečným grandslamovým turnajom roka US Open potvrdil dobrú formu.

Stalo sa tak aj napriek tomu, že pôvodne chcel Federer turnaj v Cincinnati vynechať. Týždeň predtým nestačil vo finále podujatia v Toronte na Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu a podľa vlastných slov sa o účasti na Western and Southern Open rozhodoval do poslednej chvíle. "V Toronte to bol náročný turnaj, po jeho skončení som mal v pláne do Cincinnati ani necestovať. Rozhodol som sa skutočne až v poslednom momente. Som rád, že sa tak stalo, pretože v priebehu týždňa som sa zo dňa na deň cítil lepšie a lepšie. Darilo sa mi, zdolal som hráčov z Top 10 a napokon sa dostal do finále," povedala svetová trojka do kamier televízie ESPN.

Federer zdolal Ferrera aj po 16-krát v kariére, proti svojmu španielskemu súperovi zatiaľ ešte ani raz neprehral. "Bol to však náročný súboj, David hral veľmi dobre. V kľúčových momentoch ma podržal servis, zahral som niekoľko veľmi dobrých loptičiek. Z víťazstva sa veľmi teším, pozitívne som sa naladil pred US Open," dodal Federer, ktorý v Cincinnati celkovo triumfoval už po šiestykrát. V aktuálnom roku zároveň dosiahol 49. víťazstvo v sezóne, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov na okruhu ATP.

Záverečný grandslam roka US Open sa bude konať v termíne od 25. augusta do 8. septembra, Federer sa na kurtoch vo Flushing Meadows pokúsi získať svoj 18. titul na turnajoch veľkej štvorky.

Fotogaléria: Roger Federer na podujatí Cincinnati Masters