Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Djokovič zdolal Dimitrova a v Paríži získal 40. titul Masters 1000

Srbský tenista Novak Djokovič odvracia úder Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi vo finále dvojhry na tenisovom turnaji ATP Masters 1000 v Paríži 5. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Djokovič v prvom sete trpezlivou hrou vyčkával na svoju príležitosť, ktorá prišla za stavu 3:3.

Paríž 5. novembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič triumfoval siedmykrát v kariére na turnaji ATP Masters 1000 v Paríži. Vo finále zdolal Bulhara Grigora Dimitrova v dvoch setoch 6:4, 6:3. Svetová jednotka mužského rebríčka ATP zaokrúhlila počet turnajových titulov na Masters 1000 už na 40.

"Verím, že v Grigorovi sa miešajú rôzne emócie, zároveň dúfam, že bude pokračovať v tej úrovni, na ktorú nasadol v uplynulých turnajoch. Víťazstvo na tomto turnaji je ešte sladšie, keď si vybavím, čím som si tu prešiel. Celý týždeň bola veľká výzva, mohol som prehrať v akomkoľvek z predošlých troch zápasov. Mal som šťastie, že som sa prebojoval do finále,"
uviedol Djokovič v rozhovore bezprostredne po stretnutí, keď zatlieskal svojmu súperovi.

Djokovič v prvom sete trpezlivou hrou vyčkával na svoju príležitosť, ktorá prišla za stavu 3:3. Skúsený Srb využil hneď prvú šancu na brejk súpera a následne ho potvrdil čistou hrou na svojom podaní. Najdôležitejšou štatistikou prvého dejstva boli body po prvom servise Djokoviča, ktorý svojmu súperovi dovolil uhrať iba dva fiftíny.

Veľmi podobný scenár priniesol aj druhý set. Dimitrov nepredvádzal svoj najlepší výkon, naopak, z Djokoviča sršala obrovská suverenita. Za stavu 2:2 využil opäť ponúknutý brejkbal, ktorý znovu potvrdil čistou hrou. Dimitrov už nenašiel recept na zvrat nepriaznivého stavu a na svoj deviaty turnajový titul na okruhu ATP čaká už 112 turnajov od roku 2017. Djokovič vylepšil svoju víťaznú zápasovú šnúru už na 18. stretnutí v sérii.



ATP Masters 1000 - Paríž:

dvojhra - finále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Grigor Dimitrov (Bul.) 6:4, 6:3