Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Cenu ATP za najväčšie zlepšenie v tomto roku obdržal Sinner

Talian Jannik Sinner, archívne foto. Foto: TASR/AP

Sinner priviedol Talianov k ich prvému triumfu v Davisovom pohári od roku 1976, vyhral svoj premiérový turnaj Masters 1000 a zúčastnil sa aj na ATP Finals.

Londýn 16. decembra (TASR) - Taliansky tenista Jannik Sinner dostal od Asociácie profesionálnych tenistov (ATP) ocenenie za najväčšie zlepšenie roka. Okrem toho ho vyhlásili aj za najobľúbenejšieho hráča zo strany fanúšikov. Ocenenie pre najlepšieho trénera obdržali jeho kouči Darren Cahill a Simone Vagnozzi. Informovala o tom agentúra AP.

Sinner priviedol Talianov k ich prvému triumfu v Davisovom pohári od roku 1976, vyhral svoj premiérový turnaj Masters 1000 a zúčastnil sa aj na ATP Finals. Rok ukončil na štvrtom mieste svetového rebríčka, čo je jeho maximum v kariére.

Ocenenie za najlepší "comeback" získal Nemec Jan-Lennard Struff, najlepší nováčik je 19-ročný Arthur Fils z Francúzska. Cenu Stefana Edberga za príkladný športový prístup dostal Španiel Carlos Alcaraz, ocenenie Arthura Ashea za humanitárny čin roka a sociálnu aktivitu zas Felix Auger-Aliassime z Kanady.