Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Australian Open: Muguruzová Blancová postúpila do štvrťfinále dvojhry

Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová oslavuje víťazstvo proti Holanďanke Kiki Bertensovej v osemfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 27. januára 2020 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Postúpila aj Halepová, ktorá sa vďaka postupu medzi elitnú osmičku posunie vo svetovom rebríčku WTA na druhé miesto.

Melbourne 27. januára (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Finalistka z roku 2018 si v osemfinále ako nasadená štvorka poradila s Belgičankou Elise Mertensovou 6:4, 6:4. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Estónke Anett Kontaveitovej, ktorá zdolala Poľku Igu Swiatekovú 6:7 (4), 7:5, 7:5.

Halepová priznala, že pred začiatkom úvodného podujatia veľkej štvorky cítila únavu a tlak. Na pohode jej nepridala ani prehra s Bieloruskou Arinou Sobolenkovou vo štvrťfinále podujatia WTA v Adelaide. "Mentálne som bola trochu dole, akoby mi chýbala potrebná energia. Víťazstvo v 1. kole v Melbourne ma však pokropilo živou vodou. Na kurte som sa odrazu začala cítiť dobre a moja hra sa dostala na vyššiu úroveň," uviedla pre akreditované médiá Halepová, ktorá sa vďaka postupu medzi elitnú osmičku posunie vo svetovom rebríčku WTA na druhé miesto.

Medzi elitnú osmičku postúpila aj Španielka Garbine Muguruzová Blancová, ktorá vyradila deviatu nasadenú Holanďanku Kiki Bertensovú 6:3, 6:3. Dvojnásobná grandslamová šampiónka sa v uplynulých 18 mesiacoch herne i výsledkovo trápila, po obnovení spolupráce s trénerkou Conchitou Martinezovou má však jej forma stúpajúcu tendenciu. "Conchita mi veľmi pomohla. Rozumieme si veľmi dobre bez toho, aby sme museli spolu prehodiť priveľa slov. V 1. kole som sa v Melbourne necítila veľmi dobre, každým zápasom sa to však zlepšuje," povedala rodáčka z Venezuely, ktorá sa v súboji o semifinále stretne s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou. Nasadená tridsiatka zdolala bývalú svetovú jednotku Nemku Angelique Kerberovú 6:7 (5), 7:6 (4), 6:2.

ženy - dvojhra - osemfinále:



Anastasia Pavľučenkovová (30-Rus.) - Angelique Kerberová (17-Nem.) 6:7 (5), 7:6 (4), 6:2,
Garbine Muguruzová Blancová (Šp.) - Kiki Bertensová (9-Hol.) 6:3, 6:3,
Simona Halepová (4-Rum.) - Elise Mertensová (16-Belg.) 6:4, 6:4,
Anett Kontaveitová (28-Est.) - Iga Swiateková (Poľ.) 6:7 (4), 7:5, 7:5