Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Zápas Slovensko - Slovinsko otvoria tenistky Schmiedlová a Miličová

Na snímke zľava Renáta Jamrichová, Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková, Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková a nehrajúci kapitán tímu Matej Lipták (Slovensko) pózujú počas žrebu počas žrebu pred kvalifikáciou o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2024 v tenise žien Slovensko - Slovinsko 11. apríla 2024 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Slovenský kapitán Matej Lipták sa vo dvojhrách rozhodol dať príležitosť Schmiedlovej a Hrunčákovej.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 11. apríla (TASR) - Slovenská tenisová jednotka Anna Karolína Schmiedlová a slovinská dvojka Ela Nala Miličová nastúpia v piatok o 15.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu Pohára Billie-Jean Kingovej. V druhom singli si na harde v bratislavskom NTC zmerajú sily Viktória Hrunčáková a Veronika Erjavečová. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Sobotňajší program otvorí o 12.00 h súboj tímových jednotiek Schmiedlovej a Erjavečovej. Nasledovať bude zápas tímových dvojok Hrunčákovej a Miličovej. Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták pár Hrunčáková, Tereza Mihalíková, v slovinskom drese by sa mali predstaviť Pia Lovričová a Nina Potočniková. Víťaz bratislavského stretnutia postúpi na novembrový finálový turnaj v Seville. Slovinky pricestovali bez dvoch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Tamary Zidanšekovej a Kaji Juvanovej.

Slovenský kapitán Matej Lipták sa vo dvojhrách rozhodol dať príležitosť Schmiedlovej a Hrunčákovej. "Nebolo to jednoduché rozhodovanie, všetky štyri hráčky sú v dobrej forme. Rozhodol som sa napokon pre Kaju a Viki aj na základe počtu odohratých zápasov v tejto tímovej súťaži a skúseností. Dúfam, že obe ukážu na kurte kvalitu. Očakával som, že Slovinci ako druhú singlistku zvolia mladú 18-ročnú Miličovú a že kapitán hostí zariskuje, na jeho mieste by som zrejme urobil to isté."

Na snímke vľavo Anna Karolína Schmiedlová (Slovensko) a vpravo Ela Nala Miličová (Slovinsko) počas žrebu pred kvalifikáciou o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2024 v tenise žien Slovensko - Slovinsko 11. apríla 2024 v Bratislave.
Foto: TASR Pavel Neubauer


Schmiedlová počítala s tým, že bude líderkou slovenského tímu. "Dúfam, že to s Viki zvládneme a po prvom dni budeme viesť 2:0. Slovinky v žiadnom prípade nemôžeme podceniť. Pre mňa sú neznámou, nestretávala som sa s nimi na turnajoch. Platí to aj o mladej Miličovej, ktorú skôr poznajú naše juniorky, takže skúsim o nej zistiť nejaké informácie. Na papieri sme favoritkami, no musíme to potvrdiť na kurte," zdôraznila najlepšia slovenská singlistka.

Hrunčáková je rada, že nastúpi na dvorec ako druhá. "Priznám sa, že radšej hrám druhú rundu. Teší ma, že to takto vyšlo. Dúfam, že Kajka získa prvý bod a bude sa mi hrať ľahšie. S Erjavečovou som vlani prehrala na turnaji v Maribore v zápase, ktorý som mala dobre rozbehnutý. V domácom prostredí sa pokúsim o odplatu. Erjavečová sa na kurte veľmi dobre pohybuje a dokáže vrátiť veľa loptičiek, ja sa však cítim teraz veľmi dobre. Verím, že ak predvediem svoju hru, podarí sa mi ju zdolať."



kvalifikačný duel Pohára Billie-Jean Kingovej SLOVENSKO - Slovinsko:



piatok: 15.00 Anna Karolína Schmiedlová - Ela Nala Miličová, Viktória Hrunčáková - Veronika Erjavečová

sobota: 12.00 Schmiedlová - Erjavečová, Hrunčáková - Miličová

Hrunčáková, Tereza Mihalíková - Pia Lovričová, Nina Potočniková.