Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Yilmaz začína s tréningom, v septembri už by chcel hrať za Trnavu

Na archívnej snímke uprostred Kubilay Yilmaz. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Dvadsaťtriročný útočník nastúpil v červeno-čiernom drese naposledy v máji. Pre problémy s chrbtom neabsolvoval letnú prípravu.

Trnava 7. augusta (TASR) - Rakúsky futbalista Kubilay Yilmaz už trénuje a v najbližších týždňoch plánuje návrat do zostavy účastníka Fortuna ligy Spartaka Trnava. Potvrdil to v rozhovore pre oficiálnu klubovú stránku.

Dvadsaťtriročný útočník nastúpil v červeno-čiernom drese naposledy v máji. Pre problémy s chrbtom neabsolvoval letnú prípravu.

„Nemohol som trénovať. Iba individuálne, čo je úplne iná záťaž," povedal Yilmaz. "Ešte si netrúfam na celú tréningovú jednotku v plnej záťaži, ale verím, že postupne sa to bude zlepšovať. Cítim ešte kondičné nedostatky, na tom potrebujem popracovať."

Yilmaz naznačil, že na súťažné stretnutie by mohol nastúpiť približne v polovici septembra. "Ak sa bude všetko vyvíjať podľa predpokladov, tak koncom mesiaca by som mohol začať 'makať' naplno. Po dvoch týždňoch v plnej záťaži s mužstvom by som mohol skúsiť naskočiť do zápasového rytmu."

Najlepší strelec Trnavy v minulom ročníku si nemohol nevšimnúť zmeny, ktorými úradujúci víťaz Slovnaft Cupu v uplynulom období prešiel, no o odchode nehovorí. "Cítim sa v šatni trocha ako nový hráč. Máme iného trénera a veľa nových hráčov, no klub je stále ten istý, nevnímam to dramaticky. Mám ešte zmluvu v Trnave a rád by som pokračoval v spolupráci a hral v červeno-čiernom drese," dodal Yilmaz.