Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V Štajersku sa pravdepodobne uskutoční referendum o ZOH 2026

Predseda medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach (vľavo) počas príhovoru na záverečnom ceremoniáli ZOH. Foto: TASR/AP

Okrem Rakúšanov sa o ZOH 2026 uchádzajú kanadské Calgary, japonské Sapporo, švédska metropola Štokholm, turecký Erzurum a spoločne talianske mestá Cortina d'Ampezzo, Miláno a Turín.

Graz 2. júla (TASR) - V rakúskej spolkovej krajine Štajersko sa pravdepodobne uskutoční referendum o kandidatúre Grazu a Schladmingu na usporiadanie zimných olympijských hier 2026.

"Na túto tému diskutovali na nedeľných pretekoch F1 minister športu Heinz-Christian Strache, štajerský krajinský kapitán Hermann Schützenhöfer a starosta Grazu Siegfried Nagl," informovala agentúra DPA. Pred referendom predstavia vedci z Technickej univerzity v Grazi štúdiu "Graz 2026", podľa ktorej je zorganizovanie ZOH možné bez väčšieho rizika. Ich realistický rozpočet 1,137 miliardy eur nepočíta s verejnými financiami.

Okrem Rakúšanov sa o ZOH 2026 uchádzajú kanadské Calgary, japonské Sapporo, švédska metropola Štokholm, turecký Erzurum a spoločne talianske mestá Cortina d'Ampezzo, Miláno a Turín. O hostiteľovi rozhodne Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v septembri 2019.