Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Úspech slovenských hokejistov vyvolal stávkovú horúčku

Radosť slovenských hokejových reprezentantov po výhre 4:3 nad Kanadou vo štvrťfinále hokejových MS v Helsinkách 17. mája 2012. FOTO TASR - Pavel Neubauer Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pri stávkovaní sa Slováci neriadia len doterajšími výsledkami národných mužstiev, ale aj vlastenectvom.

Bratislava 18. mája (TASR) - Postup slovenských hokejistov do semifinále majstrovstiev sveta v hokeji v Helsinkách vyvolal tipovaciu horúčku. Stávkové kancelárie zaznamenali zvýšený záujem nielen z radov stálych zákazníkov. "Na zápasy slovenského výberu si navyše vsadia aj tí, ktorí inokedy stávkovanie nevyhľadávajú," povedal pre TASR PR manažér a tlačový hovorca spoločnosti Fortuna SK Petr Šrain.

Hoci majstrovstvá v hokeji patria každoročne k vrcholom stávkovacej sezóny, súčasný úspech národného tímu počet stávok podstatne zvýšil. Podľa vedúceho Oddelenia printových a elektronických médií Prvej slovenskej stávkovej spoločnosti Niké Martina Panáka sa terajší počet stávok zvýšil oproti začiatku šampionátu o 50 %. "Obzvlášť, keď výkony, aké naši reprezentanti na MS predvádzajú, očakával len málokto," uviedol pre TASR Panák.

Rastúci záujem o tipovanie pozorujú aj zástupcovia firmy TIPOS, národná lotériová spoločnosť. "Môžeme uviesť, že vklady sú rádovo v státisícoch eur týždenne," prezradil hovorca spoločnosti Rastislav Čépe. Podľa Šraina presiahne objem stávok na celý šampionát v spoločnosti Fortuna SK sumu 3,5 milióna eur.

Pri stávkovaní sa Slováci neriadia len doterajšími výsledkami národných mužstiev, ale aj vlastenectvom. Niekedy tak nad logickou úvahou zvíťazí akási národná hrdosť. "Samozrejme, že v prípade silných súperov, ktorí sú vážnymi favoritmi, sa tipéri orientujú na základe výsledkových tabuliek a sily konkrétneho mužstva, tímu," skonštatoval Čépe.

Stávkové kancelárie ponúkajú v súčasnosti niekoľko možností, akým spôsobom stávku podať. Kým klienti NIKÉ uprednostňujú osobnú návštevu pobočiek, pri Fortune a Tipose prevláda stávkovanie cez internet. Stále väčšiu obľubu si však u všetkých tipujúcich získavajú v tomto smere textové správy.