Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Kroos prestal jesť sladké, na ME chce ísť v top forme

Na archívnej snímke z 29. apríla 2024 futbalista Realu Madrid Toni Kroos. Foto: TASR/DPA

Na šampionát chce byť Kroos perfektne pripravený.

Berlín 7. mája (TASR) - Nemecký futbalista Toni Kroos sa na domáce ME pripravuje svedomito aj mimo ihriska. Brat 34-ročného stredopoliara Realu Madrid na svojho súrodenca prezradil, že zo svojho jedálnička vylúčil všetky sladkosti s jednoznačným cieľom zlepšiť svoju výkonnosť.

"Začiatkom roka prestal jesť sladkosti. Dáva si záležať na detailoch. Vylúčením cukru zo stravy môže byť ešte lepší," citovala DPA Felixa Kroosa, ktorý v minulosti tiež hrával futbal na profesionálnej úrovni.

Jeho brat získal s Realom Madrid počas uplynulého víkendu štvrtý titul v španielskej La Lige a v lete ho čaká vrchol v podobe štartu na domácich ME. Za národný tím nastúpil naposledy v roku 2021, v marci sa do neho vrátil po naliehaniach trénera Juliana Nagelsmanna i spoluhráčov.

Na šampionát chce byť Kroos perfektne pripravený. Aj z toho dôvodu sa udržiava v kondícii a dáva si pozor na stravovanie. "Vôbec ma neprekvapuje, že v tejto sezóne hrá na rovnako vysokej úrovni ako uplynulých desať rokov v Reale," dodal Felix Kroos.