Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Tomáš Kopecký dostal od syna jasný pokyn: Zdolajte Čechov

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský útočník, ako priznáva, záverečné sekundy na ľade už ledva stál. "Bol to najťažší zápas v mojej kariére a zároveň aj najkrajší. Ťažšie neboli ani v bojoch o Stanleyho pohár. "

Helsinki 20. mája (TASR) - Nie každému sa podarí premeniť hneď prvú účasť na svetovom šampionáte na medailu.

Tomáš Kopecký v nedeľu so svojimi spoluhráčmi zo slovenskej reprezentácie bojoval dokonca o tú najcennejšiu. Pokyny na víťazstvo mu pritom dával aj jeho najmladší syn.

Tridsaťročný univerzálny útočník priťahuje veľké úspechy, veď ako jediný Slovák v histórii má doma dva prstene pre víťaza slávneho Stanleyho pohára a teraz je blízko ďalšiemu veľkému triumfu. Takže v podstate je pre tímy, v ktorých hrá, niečo ako talizman.

"Hej, hej, po zápase s Českom mi to hovoril aj šéf zväzu Igor Nemeček . Som prvýkrát na majstrovstvách a hneď mám medailu. Ale za úspech môžeme samozrejme všetci. Sú to nádherné chvíle a verím, že si to užívajú aj všetci ľudia na Slovensku," uviedol.

Súboj pri mantineli medzi Tomášom Kopeckým (vpravo) a Čechom Martinom Erátom.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Istotu cenného kovu si Slováci zabezpečili sobotňajším triumfom nad Českom. Kopecký pritom okrem trénera Vůjteka načúval aj pokynom svojho mladšieho syna, ktorý mu pred duelom do telefónu "prikázal", aby vyhral: "Keď som volal s deťmi a povedal som, že bojujeme o medailu, tak mi mladší syn odvetil: 'Zdolajte Čechov'. Bolo to také krásne, že som to mal pred očami aj niekoľko posledných minút zápasu," pokračoval.

Tomáš Kopecký (vľavo) sa raduje po prvom góle, vpravo je Michal Handzuš.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Práve posledné minúty po tom, čo Slováci dali gól na 3:1, považuje za najdlhšie v živote: "Dali sme tretí gól a vtedy som si uvedomil, že to bude najdlhších šestnásť minút môjho života. Keď sme sa s Brankom Radivojevičom pozreli hore na časomer, stále tam svietilo jedenásť minút do konca. Tak som si hovoril, že to nie je možné, že ten čas vážne stojí. Ale potom sme sa na to prestali sústrediť a povedali sme si, že musíme hrať. Nakoniec sme to ubránili."

Záverečné sekundy na ľade už ledva stál. "Bol to najťažší zápas v mojej kariére a zároveň aj najkrajší. Ťažšie neboli ani v bojoch o Stanleyho pohár. Cítil som obrovskú únavu a nohy som ťahal už len srdcom," dodal.