Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: V Košiciach reštartujú rivalitu so Slovanom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V dejisku prvého zápasu sezóny 2019/2020 hovoria o hokejovom sviatku, ktorý popri vypredanej Steel aréne umocní návrat odvekého rivala do najvyššej súťaže.

Košice/Bratislava 11. septembra (TASR) - Nová sezóna najvyššej hokejovej súťaže odštartuje štvrtkovým zápasom HC Košice - HC Slovan Bratislava. V dejisku prvého zápasu sezóny 2019/2020 hovoria o hokejovom sviatku, ktorý popri vypredanej Steel aréne umocní návrat odvekého rivala do najvyššej súťaže.

Slovan začne svoj návrat do slovenskej ligy tam, kde pred siedmimi rokmi skončil. Finálovú sériu play off ročníka 2011/2012 vyhral až v rozhodujúcom siedmom zápase na košickom ľade, keď v predĺžení rozhodol Libor Hudáček. Na dramatické boje si zo súčasných kádrov pamätajú Košičania Marcel Haščák a Dávid Skokan a Slovanisti Roman Kukumberg, Michel Miklík a Martin Štajnoch. V pamäti nepochybne zostali aj generálnemu manažérovi vtedajšieho košického tímu Jurajovi Bakošovi, ktorý už medzičasom prešiel do manažmentu "belasých".

Prvý diel novodobej rivality ožije 12. septembra od 18.00. "Dúfam, že príde veľa divákov a že to dopadne rovnakým výsledkom ako vtedy pred siedmimi rokmi. Na ten zápas sa tešia diváci, ale aj my hráči. Očakávam, že rivalita bude podobná ako pred rokmi," poznamenal útočník Slovana Roman Kukumberg.

Košický klub už avizoval, že prvý duel sezóny je vypredaný, takže na tribúnach Steel arény bude na prvom zápase vyše 8400 divákov. Tí budú na strane košického tímu, ktorý má za sebou výrazné zmeny. V novej sezóne ho povedie tréner Peter Draisaitl, ktorého zverenci majú za sebou úspešné obdobie prípravných zápasov. "Myslím si, že s prípravným obdobím môžeme byť spokojní. Až na Filipa Vrábeľa sa nám vyhýbali zdravotné problémy a hráči si osvojili to, čo od nich vyžadujeme. Zo skúseností však viem, že skutočná sezóna sa začína až prvým kolom. V prípravnom období sa ešte tak nepozeralo na výsledky a nad veľa vecami sa dalo prižmúriť oko. Teraz to už bude iné, no verím svojmu tímu. Hráči ukázali v príprave chuť pracovať pre tím, herne sa im darilo a my sme nemali dôvod miešať zostavou," uviedol tréner Draisaitl.

Pre nemeckého trénera českého pôvodu pôjde o prvú skúsenosť so slovenskou súťažou. Medzičasom však už získal informácie o tom, ako prestížne sú vnímané niektoré zápasy, napríklad Košíc so Slovanom. "Pre slovenskú ligu je to len dobre, že opäť uvidí takéto stretnutia. Takéto zápasy jednoducho potrebuje. Budú to zápasy, o ktorých bude hovoriť každý, kto sa zaujíma o hokej a to nielen v Košiciach a Bratislave. Viem, že aj samotnú ligu čaká niekoľko zmien a verím, že sa pozitívne prejavia. Slovenský hokej potrebuje silný zväz, silnú domácu ligu a silné kluby, ktoré musia byť finančne a športovo stabilné. Ja však zatiaľ nemám skúsenosti so slovenskou ligou, preto si ešte počkám na nejaké závery," poznamenal Draisaitl.