Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Poprad nedobyl šiestykrát Steel arénu

Na snímke mladý fanúšik Popradu počas štvrtého zápasu štvrťfinále play off hokejovej Tipsport ligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 16. marca 2019. Foto: FOTO TASR - Oliver Ondráš

Po zápase sa najviac hovorilo o situácii zo 65. minúty, keď akciu Samuela Takáča dokončil Justin Buzzeo.

Poprad 19. marca (TASR) - Popradská dominancia v Steel aréne je po pondelku minulosť, "kamzíci" v nej stratili nádejne rozohraný zápas. Hokejisti HK Poprad v piatom štvrťfinálovom zápase play off Tipsport Ligy prehrali s HC Košice 3:4 po predĺžení a ani na druhý pokus nevyužili možnosť ukončiť sériu. Tá sa do Popradu vráti za stavu 3:2 a obranca Daniel Brejčák verí, že domácim na ceste za ukončením série pomôžu aj diváci.

Popradčania vyhrali v Steel aréne všetky tri zápasy v základnej časti a následne v nej víťazstvami v prvých dvoch zápasoch odštartovali aj play off. Ak by málo vídanú sériu natiahli aj v pondelok, mali by už Košičania po sezóne. Nestalo sa, "kamzíci" padli v predĺžení a sériu sa pokúsia ukončiť doma. "Musíme dať hlavy hore. Séria je vyrovnaná, no ja verím nášmu mužstvu. Ani v 5. zápase v Košiciach sme nehrali zle. Stále sme sa snažili hrať aktívne. Košičania nás síce viackrát zatlačili a to budilo dojem, že majú prevahu. Opäť sme boli obetaví, no v predĺžení rozhodol súper," zhodnotil Brejčák.

Jeho tím trikrát stratil tesný náskok, v predĺžení sa zbytočne tešil po "ne-góle" Buzzea a nevyužil v ňom ani početnú výhodu: "Tam rozhodujú maličkosti. Možno sme mali byť agresívnejší a snažiť sa rozhodnúť. Už to nezmeníme. Ideme domov a pokúsime sa rozhodnúť pred vlastnými divákmi. Verím, že nám pomôžu vyradiť Košice. Nikto si pred sériou nemyslel, že sa to skončí 4:0. Takmer v každom zápase rozhoduje jeden gól. Myslím si, že také to bude aj doma. Verím, že potešíme popradského diváka a postúpime."

Po zápase sa najviac hovorilo o situácii zo 65. minúty, keď akciu Samuela Takáča dokončil Justin Buzzeo. Ten však skóroval do posunutej bránky, o čom po predčasnom výbuchu popradskej radosti rozhodol videorozhodca. "Viacerí spoluhráči sa na to pýtali rozhodcu, ktorý im už pred konzultáciou s videorozhodcom povedal, že ak bola bránka posunutá ešte pred gólom, tak to nebude platiť. Neviem presne tieto pravidlá, no viem, že sa tam niečo zmenilo. Teraz sa však už na to nepozeráme ani nevyhovárame. Už sa musíme sústrediť na ďalší zápas," dodal Takáč.