Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Lušňák posilnil HC Košice

Na snímke vpravo Patrik Lušňák (Slovensko) a vľavo dostáva gól brankár Christobal Huet (Francúzsko) - archívna snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Lušňák odohral v aktuálnej sezóne 29 zápasov v drese Zvolena, v ktorých dosiahol 5 gólov a 8 asistencií.

Košice 8. decembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Patrik Lušňák si krátko po ukončení pôsobenia v HKM Zvolen našiel nový klub. Na spolupráci do konca sezóny 2018/2019 sa dohodol s HC Košice.

Lušňák odohral v aktuálnej sezóne 29 zápasov v drese Zvolena, v ktorých dosiahol 5 gólov a 8 asistencií. "Keď sa naskytla príležitosť získať Patrika, využili sme ju. Sľubujeme si od neho silnú hru na puku, pritvrdenie hry v útočnom pásme aj zvýšenie našej agresivity pred brankárom. Dúfame, že rýchlo herne zapadne do nášho tímu a aj do kolektívu," uviedol tréner "oceliarov" Roman Šimíček pre klubovú webstránku.

Pre skúseného útočníka pôjde o štvrté pôsobisko v rámci najvyššej slovenskej súťaže. Okrem Zvolena už pôsobil aj v Skalici a Piešťanoch. "Bol som veľmi rád, keď ma oslovili manažéri HC Košice. Je to klub s veľkou históriou a jeho ciele sú vždy najvyššie. Chcem podávať stopercentné výkony a byť veľkým prínosom. V mojom rozhodovaní zavážilo aj to, že poznám veľa chlapcov na čele s Lacom Nagyom," poznamenal Lušňák.