Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Wozniacka zdolala Kvitovú a oživila šance na postup do semifinále

Na archívnej snímke Dánka Caroline Wozniacka. Foto: TASR/AP

V druhom zápase bielej skupiny nastúpili proti sebe Ukrajinka Jelina Svitolinová proti ďalšej Češke Karolíne Plíškovej.

Singapur 23. októbra (TASR) - V úvodnom utorňajšom súboji na MS WTA Tour v Singapure zvíťazila dánska tenistka Caroline Wozniacka nad Češkou Petrou Kvitovou za 2:17 h v troch setoch 7:5, 3:6, 6:2 a zvýšila svoje šance na postup do semifinále. V druhom zápase bielej skupiny nastúpili proti sebe Ukrajinka Jelina Svitolinová proti ďalšej Češke Karolíne Plíškovej.

Až ôsma hra zmenila dovtedy vyrovnaný priebeh, keď sa Wozniackej podarilo prelomiť podanie súperky. Obhajkyňa titulu podávala za stavu 5:3 na víťazstvo, ale následne aj ona pri svojom servise zaváhala, keď navyše nevyužila setbal. Napokon však Dánka po brejku v dvanástom geme ukoristila prvý set. V druhom dejstve Wozniackej kompletne "odišiel" servis, ktorý stratila až štyrikrát. Do rozhodujúceho setu však vstúpila Dánka ako vymenená, vďaka brejku viedla 2:0 a neskôr po ďalšom už 4:1. Za stavu 5:2 premenila pri svojom podaní hneď prvý mečbal.

"Dnes som hrala lepšie ako proti Plíškovej. Petra je hráčka, ktorá má ohromnú silu a vie využiť aj malú stratu koncentrácie. Preto bolo dôležité aj pri väčšom náskoku nepoľaviť. Verila som, že tento zápas dovediem do víťazného konca," povedala Wozniacka.

MS WTA Tour 2018 - biela skupina:



Caroline Wozniacka (2-Dán.) - Petra Kvitová (4-ČR) 7:5, 3:6, 6:2


Tabuľka:

1. Karolína Plíšková 1 1 0 2:0 1
2. Jelina Svitolinová 1 1 0 2:0 1
3. Caroline Wozniacka 2 1 1 2:3 1
4. Petra Kvitová 2 0 2 1:4 0