Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Polášek: Postup do semifinále sa nerodil ľahko, súperi hrýzli

Filip Polášek s chorvátskym kolegom Ivanom Dodigom v akcii na tenisovom turnaji. Foto: TASR/AP

Podľa Poláška podali Salvádorčan Marcelo Arevalo s Britom Johnym O'Marom výborný výkon a zaslúžia si uznanie.

Melbourne 28. januára (TASR) - Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali už do semifinále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vo štvrťfinále ako nasadené štvorky zdolali salvádorsko-britský pár Marcelo Arevalo, Johny O'Mara 6:3, 6:2. Polášek vyrovnal svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho Wimbledonu a v onlajn vydaní svetového deblového rebríčka figuruje už na piatom mieste - najvyššie v kariére. V súboji o finále sa slovensko-chorvátska dvojica stretne s domácim párom Max Purcell, Luke Saville, ktorý si poradil s mexicko-britskou dvojicou Santiago Gonzalez, Ken Skupski 6:2, 6:4.

"Dnes to bol veľmi vyrovnaný zápas. Skóre úplne neodzrkadľuje to, ako prebiehal. Súperi mali niekoľko šancí pri našom servise, na začiatku setov veľmi dobre returnovali. Dokázali sme si však udržať podanie a potom ich brejknúť. Jeden z kľúčových momentov bol gem za stavu 1:0 v druhom sete, keď sme pri podaní Ivana prehrávali 0:40, no dokázali sme to otočiť. Rovnako dôležitý však bol aj ďalší gem, v ktorom som sa trápil na podaní. Trval pätnásť minút. Keď sme im odskočili na 3:1, už sme to s prehľadom dotiahli do úspešného konca," uviedol slovenský deblový špecialista.



Polášek čakal, že Arevalo s O'Marom budú hrýzť, hoci nefigurovali medzi nasadenými dvojicami. "V priebehu turnaja zdolali veľmi kvalitné páry - Venus, Peers či Roger-Vaseelin, Melzer. Majú britského trénera, ktorý im pomáha a radí. Akonáhle je tam Brit, hrajú podľa podobných šablón a majú podobnú taktiku. v tomto nás nemohli prekvapiť."

Slovenského daviscupového reprezentanta opäť potešila výborná atmosféra, ktorú vytvorili austrálski fanúšikovia. "V Austrálii je žičlivé publikum, ľudia vždy fandia výbornému tenisu. V zápase proti americkým dvojičkám Bobovi a Mikeovi Bryanovcom prišlo veľa divákov a aj dnes ich bolo v hľadisku dosť. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí nás povzbudzovali."

V semifinále nastúpia Polášek s Dodigom proti víťazom duelu medzi austrálskym párom Max Purcell, Luke Saville a mexicko-britskou dvojicou Santiago Gonzalez, Ken Skupski. "Austrálčania by boli nepríjemní, hnalo by ich plné hľadisko. S Gonzalezom a Skupskim sme odohrali už niekoľko zápasov. Poznáme sa ešte z minulých čias. Semifinále určite nebude jednoduché. Ktokoľvek sa tam dostal, je tam zaslúžene."