Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Djokovič postúpil bez ťažkostí do štvrťfinále Australian Open

Novak Djokovič oslavuje víťazstvo na Diegom Schwartzmanom v osemfinále Australian Open v Melbourne. 26. januára 2020. Foto: TASR/AP

Vo štvrťfinále sa Djokovič stretne s Kanaďanom Milošom Raoničom, ktorý zdolal Chorváta Marina Čiliča 6:4, 6:3, 7:5.

Melbourne 26. januára (TASR) – Srbský tenista Novak Djokovič bez ťažkostí postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Ako druhý nasadený zdolal v dnešnom stretnutí osemfinále štrnástku podujatia Diega Schwartzmana z Argentíny 6:3, 6:4, 6:4.

Vo štvrťfinále sa Djokovič stretne s Kanaďanom Milošom Raoničom, ktorý zdolal Chorváta Marina Čiliča 6:4, 6:3, 7:5. Raonič ťažil zo skvelého podania, keď si pripísal 35 es, z toho 21 v prvých dvoch setoch.

"Miloš je jeden z najvyšších a najsilnejších hráčov na okruhu ATP a disponuje mimoriadne kvalitným podaním. Musím byť pripravený na raketové servisy. Dôležité bude, aby som dobre returnoval," uviedol pre akreditované médiá Djokovič, ktorý doposiaľ odohral proti Raoničovi deväť zápasov a vo všetkých slávil úspech.

Kanaďan si uvedomuje, že Djokovič bude tvrdý oriešok. "Ak chcem uspieť proti Nolemu, budem musieť nasúkať viac ako 35 es. Máme úplne odlišný štýl hry. V doterajších vzájomných zápasoch slávila úspech jeho taktika, dokázal eliminovať moje podanie. Ja musím byť ten, kto bude diktovať hru," zdôraznil Raonič.

Federer si zahrá vo štvrťfinále proti Sandgrenovi



Švajčiarsky tenista Roger Federer sa pätnástykrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslmovom turnaji Australian Open v Melbourne. Na čele historických tabuliek sa tak osamostatnil od Austrálčana Johna Newcomba. V osemfinále si Federer ako nasadená trojka poradil s Maďarom Mártonom Fucsovicsom 4:6, 6:1, 6:2, 6:2.

Federer v prvom sete nenašiel recept na Fucsovicsa, ktorý kvalitne podával, hral maximálne koncentrovane a robil minimum nevynútených chýb. Od začiatku druhého dejstva však rekordér v počte grandslamových singlových titulov zmenil taktiku a postupne ovládol dianie v aréne Roda Lavera. Švajčiar výrazne zlepšil returny, dokázal dostať Fucsovicsa pod tlak a diktoval tempo výmen.

"Začiatok bol ťažký, pretože Marton hral veľmi dobre. Chvíľu mi trvalo, kým som na neho našiel recept, ale od druhého setu to bolo jednoduchšie," citovala Federera agentúra AFP. Jeho štvrťfinálovým súperom bude Američan Tennys Sandgren. "Bude to špeciálny zápas, určite to bude zábava. Už som hral v živote veľa zápasov, ale nikdy proti Tennysovi," povedal so smiechom Švajčiar.

Dvojhra - muži - osemfinále:

Roger Federer (3-Švaj,) - Marton Fucsovics (Maď.) 4:6, 6:1, 6:2, 6:2
Tennys Sandgren (USA) - Fabio Fognini (12-Tal.) 7:6 (5), 7:5, 6:7 (2)
Novak Djokovič (2-Srb.) - Diego Schwartzman (14-Arg.) 6:3, 6:4, 6:4
Miloš Raonič (32-Kan.) - Marin Čilič (Chor.) 6:4, 6:3, 7:5