Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Svetová jednotka Swiateková v základnej skupine aj s Gauffovou

Poľská tenistka Iga Swiateková, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V skupinách sa hrá systémom každý s každým a prvé dve ženy v tabuľke sa prebojujú do semifinále.

Fort Worth 29. októbra (TASR) - Svetová tenisová jednotka Poľka Iga Swiateková sa na MS WTA Tour v texaskom Fort Worthe stretne v základnej skupine aj s domácou Cori Gauffovou. Dve najmladšie účastníčky vyvrcholenia sezóny si tak zopakujú súboj z finále tohtoročného Roland Garros, kde jasne dominovala poľská hráčka.

Ďalšími účastníčkami skupiny Tracy Austinovej budú Francúzka Caroline Garciová a Ruska Darja Kasatkinová. V skupine Nancy Richeyovej sa na základe žrebu predstavia nasadená dvojka Ons Jabeurová z Tuniska, Američanka Jessica Pegulová, Maria Sakkariová z Grécka a Bieloruska Arina Sobolenková.

V skupinách sa hrá systémom každý s každým a prvé dve ženy v tabuľke sa prebojujú do semifinále. Vlani sa z koncoročného titulu v mexickom meste Guadalajara tešila Španielka Garbine Muguruzová.

Prestížne podujatie odštartuje v pondelok a potrvá do 7. novembra. Pre Jabeurovú, Pegulovú, Gauffovú a Kasatkinovú pôjde o premiérový štart na šampionáte WTA Tour. Ten sa do USA vrátil prvýkrát od roku 2005.



MS WTA Tour vo Fort Worthe



Skupina Tracy Austinovej:

Iga Swiateková (Poľ.-1),
Coco Gauffová (USA-4),
Caroline Garciová (Fr.-6),
Darja Kasatkinová (Rus.-8)

Skupina Nancy Richeyovej:

Ons Jabeurová (Tun.-2),
Jessica Pegulová (USA-3),
Maria Sakkariová (Gr.-5),
Arina Sobolenková (Biel.-7)