Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Švec sa vrátil do Zlatých Moraviec: Sú tu ľudia, ktorí ma poznajú

Na snímke zľava Jakub Švec (Tatran) a hráči MFK Zemplín Michalovce Igor Žofčák a Takuto Ošima v zápase 5. kola základnej časti Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš v Michalovciach 21. augusta 2021. Foto: TASR – Roman Hanc

Dvadsaťdvaročný útočník prišiel do materského klubu na ročné hosťovanie z Českých Budějovíc.

Zlaté Moravce 20. júna (TASR) - Staronovou posilou futbalového klubu FC ViOn Zlaté Moravce sa stal Jakub Švec. Dvadsaťdvaročný útočník prišiel do materského klubu na ročné hosťovanie z Českých Budějovíc.

"Rokovania boli rýchle. Vítame možnosť návratu Kuba. Tu vyrástol, domáce prostredie mu pasuje. Veríme, že si pomôžeme navzájom. Je to stále mladý futbalista, na druhej strane má už dosť skúseností. Je rodák z regiónu, o to viac sa jeho príchodu tešíme. Prichádza na ročné hosťovanie s opciou na prestup z Českých Budějovíc," povedal generálny manažér klubu Marek Ondrejka.

Švec v uplynulom ročníku hosťoval v MFK Skalica a v desiatich dueloch Fortuna ligy strelil jeden gól. "Za tri roky sa tu vymenilo veľa hráčov a trénerov, stále je to však rodinné zázemie. Sú tu stále ľudia, ktorí ma poznajú a kvôli ktorým som sem prišiel. Chcem splatiť dôveru, ktorú do mňa vkladajú," povedal Švec.