Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sturm nominoval na domáci turnaj NP až 15 strieborných medailistov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Sturm nominoval dokopy 28 hráčov, jediný nováčik je útočník Kolínu Haie Fabio Pfohl, ktorý si môže odkrútiť premiéru v A-tíme reprezentácie.

Krefeld 22. októbra (TASR) - Tréner nemeckej hokejovej reprezentácie Marco Sturm nominoval na domáci prípravný turnaj Nemecký pohár až pätnásť strieborných medailistov z tohtoročnej zimnej olympiády v Pjongčangu. Na podujatí, ktoré sa premiérovo uskutoční v Krefelde (8.-11. novembra), sa predstavia aj Slovensko, Švajčiarsko a Rusko.

Sturm nominoval dokopy 28 hráčov, jediný nováčik je útočník Kolínu Haie Fabio Pfohl, ktorý si môže odkrútiť premiéru v A-tíme reprezentácie. Jedným z najskúsenejších v tíme je lokálny matador z Krefeldu Penguine Daniel Pietta so 104 štartmi v národnom tíme. "Našli sme dobrý mix veľkých mien a mladých, hladných hráčov, takže nastúpime s najlepším možným kádrom. Tešíme sa na turnaj a divákom v Krefelde chceme predviesť náš najlepší hokej," povedal Sturm pre oficiálnu zväzovú stránku.

V národnom tíme sa už neobjaví Justin Krueger, ktorý oznámil koniec reprezentačnej kariéry. Tridsaťdvaročný obranca počas nej odohral 99 zápasov, strelil štyri góly a na ďalších desať prihral. "Chcem sa poďakovať všetkým mojim kamarátom, spoluhráčom a celému realizačnému tímu za skvelý čas v národnom mužstve. Od účasti vo výbere do 16 rokov som strávil v nemeckej reprezentácii 15 rokov, čo je pre mňa veľká česť," povedal.

Na ZOH sa postarali o "zázrak na ľade" zo súčasného kádra brankár Danny aus den Birken, obrancovia Moritz Müller, Björn Krupp, Yannic Seidenberg, Sinan Akdag a Daryl Boyle a útočníci Marcus Kink, Matthias Plachta, Frank Mauer, Gerrit Fauser, Patrick Hager, Felix Schütz, Leonhard Pföderl, Marcel Noebels a David Wolf. Nemci postúpili z tretieho miesta C-skupiny, v baráži vyradili Švajčiarsko 2:1 pp, vo štvrťfinále Švédsko 4:3 pp, v semifinále vyradili Kanadu 4:3 a vo finále nakoniec podľahli Olympijským športovcom z Ruska tesne 3:4 pp.


Nominácia Nemecka na Nemecký pohár v Krefelde (8.-11. novembra):



brankári: Niklas Treutle (Thomas Sabo Ice Tigers), Danny aus den Birken (EHC Red Bull Mníchov), Mathias Niederberger (Düsseldorf EG)

obrancovia: Sinan Akdag, Denis Reul (obaja Adler Mannheim), Pascal Zerressen, Moritz Müller (obaja Kolín Haie), Daryl Boyle, Konrad Abeltshauser, Yannic Seidenberg (všetci EHC Red Bull Mníchov), Björn Krupp (Grizzlys Wolfsburg), Simon Sezemsky (Augsburg Panther), Bernhard Ebner (Düsseldorf EG)

útočníci: Stefan Loibl (Straubing Tigers), Marcus Kink, Matthias Plachta, Markus Eisenschmid, David Wolf (všetci Adler Mannheim), Fabio Pfohl, Felix Schütz, Frederik Tiffels (všetci Kolín Haie), Frank Mauer, Patrick Hager (EHC Red Bull Mníchov), Gerrit Fauser (Grizzlys Wolfsburg), Mirko Höfflin (Wild Wings Schwenningen) Leonhard Pföderl (Thomas Sabo Ice Tigers), Daniel Pietta (Krefeld Pinguine), Marcel Noebels (Eisbären Berlín)