Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Strýcová plánuje obhajobu titulu vo štvorhre vo Wimbledone

Česká tenistka Barbora Strýcová, archvína snímka. Foto: TASR/AP

Strýcová sa prvýkrát v kariére dostala do záverečnej desaťčlennej nominácie jednotlivcov v ankete Český športovec roka.

Praha 13. decembra (TASR) - Česká tenistka Barbora Strýcová by budúci rok rada obhájila titul vo štvorhre na grandslamovom Wimbledone. Tridsaťtriročná hráčka to prezradila v bilančnom rozhovore roka 2019 s českými médiami.

Strýcová sa prvýkrát v kariére dostala do záverečnej desaťčlennej nominácie jednotlivcov v ankete Český športovec roka. Je však už 5-násobnou víťazkou tejto ankety ako členka kolektívu. "Rada by som sa opäť predstavila na Wimbledone. Pre mňa osobne je to najväčší tenisový turnaj. Ak budem mať šancu nastúpiť, tak ma to veľmi poteší," uviedla svetová jednotka v rebríčku ženského debla. Strýcová spolu s taiwanskou kolegyňou Su-Wei Hsieh v polovici júla vyhrali tretí grandslamový turnaj roka, keď vo finálovom boji zdolali kanadsko-čínsky pár v zložení Gabriela Dabrowská a I-Fan Su. Rodáčka z Plzne si tento rok v All England Clube pripísala životný úspech aj vo dvojhre, kde ju až v semifinále zastavila Američanka Serena Williamsová.

Uplynulý mesiac sa rozhodla ukončiť spoluprácu s bývalým trénerom Petry Kvitovej Davidom Kotyzom. Jedným z dôvodov tohto kroku boli aj úvahy nad blížiacim sa koncom kariéry. V tomto prípade sa podľa vlastných slov nechcela zachovať sebecky a držať renomovaného trénera za každú cenu po svojom boku. "Spolupráca s Davidom bola skvelá. Stanovili sme si ciele, ktoré sa nám podarilo splniť," vyjadrila sa Strýcova v novembri.