Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Štajnocha nahradil na tréningu Kollár, od Ramsayho dostal pochvalu

Na snímke vľavo Peter Šišovský (Slovensko) a brankár Melvin Nyffler (Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko na Nemeckom pohári 2019 v Krefelde 7. novembra 2019. Foto: TASR - Michal Svítok

Realizačný tím mal po prehre 2:5 so Švajčiarskom hráčom čo povedať.

Krefeld 8. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti mali v piatok v Krefelde na Nemeckom pohári voľný deň, ale popoludní si zatrénovali v tamojšej Yayla Aréne. Individuálne sa pripravoval obranca Martin Štajnoch, ktorý vo štvrtkovom zápase proti Švajčiarsku nehral pre zranenie. O jeho štarte proti Rusom sa rozhodne v sobotu ráno.

Realizačný tím mal po prehre 2:5 so Švajčiarskom hráčom čo povedať. "Rozoberali sme detaily hry, kde sme boli slabší a kde lepší. Zhodli sme sa na tom, že sme boli po celý čas aktívni, dobre sme korčuľovali, ale nepremenili sme šance. V druhej tretine sme stratili 'momentum' v zápase, keď sme urobili pár chýb a súper nám dal tri góly. Na videu si všetko ešte ukážeme. Teda veci, ktoré tréner Ramsay od chalanov nechcel, no oni robili niečo iné. Musíme hrať jednoducho s častou streľbou na bránku, a aby hrali obrancovia naširoko od seba. Treba aj viac chodiť pred brankára, toto nám proti Švajčiarsku nešlo. V jednoduchosti je krása. Chalani sú krátko spolu, musíme to hrať takto a hľadať si puky na dorážky," uviedol asistent trénera Ján Pardavý.

Zmeny pred sobotňajším zápasom proti olympijskému tímu Ruska sú na rozhodnutí hlavného trénera Craiga Ramsayho, zostavu určí v sobotu ráno. "Uvidíme, či pôjdeme do zápasu s ôsmimi obrancami a dvanástimi útočníkmi, alebo s trinástimi útočníkmi a siedmimi hráčmi v obrane. Ráno na videorozbore budeme vedieť," dodal Pardavý.

Slovenskí hokejisti si pozreli pár klipov zo zápasu Ruska s domácim Nemeckom, v ktorom "zborná" prehrala 3:4. "Niečo sme už chalanom ukázali a ešte ich jeden rozbor čaká," dodal Pardavý. Či bude v druhom zápase Slovenska na Nemeckom pohári k dispozícii obranca Štajnoch, je v tejto chvíli nejasné. Má totiž zapálené šľachy v ľavom členku. "Noha ma v korčuli bolí, uvidíme, aké to bude zajtra ráno," uviedol po tréningu.

Na piatkovom tréningu ho zastúpil útočník Andrej Kollár. "Bol som dnes ako trinásty útočník, chodil som na ľad s obrancami. Tréner Ramsay ma pochválil, ale tak hádam ma nedá do obrany," povedal s úsmevom 20-ročný hokejista, ktorý čaká na svoju šancu. "Ak budem hrať, budem sa samozrejme tešiť. Ale budem rád za každú šancu. Mne tréner vopred povedal, že dostanem šancu v jednom zápase, to som vedel. Takže viem o svojej pozícii v tíme," dodal Kollár.