Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Šatan si schovával rýchlostnú páčku na Čechov: Občas sa ešte zíde

Radosť Slovákov po úvodnom góle Miroslava Šatana, sprava Andrej Sekera, Miroslav Šatan a Tomáš Surový. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rozhodujúci moment sobotňajšieho semifinále prišiel v 41. minúte, keď Miroslav Šatan poslal slovenských hokejistov do vedenia 2:1.

Helsinki 19. mája (TASR) - Rozhodujúci moment sobotňajšieho semifinále prišiel v 41. minúte, keď Miroslav Šatan poslal slovenských hokejistov do vedenia 2:1.

Tridsaťsedemročný veterán počas oslabenia našiel v sebe po dvoch náročných týždňoch rýchlosť, ktorú predvádzal pred desiatimi rokmi, unikol českým obrancom a blafákom prekonal brankára Kovářa.

"Mám tu schovanú takú páčku a keď treba, občas ešte zaradím vyššiu rýchlosť. Ešte sa niekedy zíde," schuti sa zasmial kapitán majstrov sveta spred desiatich rokov, ktorý je opäť veľmi blízko historickému úspechu.

Slováci vďačia za postup do helsinského finále práve Šatanovi, ktorý si na duel s Čechmi odložil dva góly. Najprv v 16. minúte prvýkrát zlomil nerozhodný stav duelu a na začiatku tretieho dejstva využil výbornú prácu Handzuša pri oslabení. "Prvý bola strela medzi betóny. Z toho miesta ich väčšina nepadne, ale nebolo tam čo vymýšľať. Pri druhom mi to Mišo skvele prehodil cez obrancu a pri nájazde som urobil niečo, čo robím rád už dlhé roky," opísal svoje zásahy.

Pár minút po druhom Šatanovom góle pridal poistku jeho spoluhráč z jedného útoku v reprezentácii i Slovane Bratislava Libor Hudáček. "Miro ťahal ten blafák na bekhend a ja na forhend, čiže som mal aj o niečo lepšiu pozíciu. Brankár si kľakol a ja som to dal už iba do prázdnej bránky," uviedol.

Napriek svojmu veku bral postup do finále so stoickým pokojom. "Asi mám iné nervy ako ostatní. Beriem to tak normálne, veď je to hokej, šport," pokračoval mladík, ktorý sa nebojí ani hviezdnych Malkina či Ovečkina. "Zatiaľ som s nimi hrával na PlayStation a teraz už konečne aj naživo," zavtipkoval.

Potom ale prešiel na vážnejšiu tému: "Dúfam, že nás nerozoberú. Na piatich obrancov to bude veľmi ťažké, musíme im pomáhať. Určite však vzadu nájdu sily, veď je to posledný zápas. Zdeno Chára je zvyknutý, on to potiahne."

Prečítajte si aj: