Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Saláta podpísal zmluvu s Haladásom Szombathely

Na snímke futbalista Tatrana Prešov Jakub Grzegorz Wiezik (vľavo) a hráč Slovana Kornel Saláta bojujú o loptu. Foto: TASR/Milan Kapusta

Tridsaťtriročný stopér od roku 2015 pôsobil v Slovane Bratislava. Tam s ním však už na jar ročníka 2018/2019 nepočítali a mohol si hľadať nový klub.

Szombathely 17. januára (TASR) - Slovenský futbalista Kornel Saláta sa upísal Haladásu Szombathely. S účastníkom najvyššej maďarskej súťaže sa dohodol na kontrakte na polroka s opciou na ďalší rok. Uspel na skúške, v stredu sa predstavil v prípravnom zápase proti NK Maribor.

"Aj keď proti Mariboru odohral len polčas, urobil na nás veľmi dobrý dojem. Hral dobre a výborne dirigoval obranu. Je skúsený, bude veľkou posilou v boji o záchranu," povedal pre web Haladásu riaditeľ klubu Miklós Tóth.

Tridsaťtriročný stopér od roku 2015 pôsobil v Slovane Bratislava. Tam s ním však už na jar ročníka 2018/2019 nepočítali a mohol si hľadať nový klub. V slovenskej lige odohral 234 zápasov, v ktorých strelil 31 gólov. V reprezentácii SR odohral účastník MS 2010 v JAR i EURO 2016 vo Francúzsku 40 duelov (1 gól).

Szombathely je po jesennej časti na poslednom mieste tabuľky, na začiatku sezóny mužstvo viedol bývalý reprezentačný tréner SR Michal Hipp. Toho v septembri vymenil Ferenc Horváth. V kádri figurujú aj Slováci Karol Mészáros a Kristián Kolčák. "V prípravnom zápase s Mariborom som sa cítil v mužstve výborne, hrali sme dobre, mohli sme vyhrať. Podľa mňa Haladás nie je tím na vypadnutie, je v ňom oveľa viac v porovnaní s tým, čo ukázal na jeseň. Tamása Priskina poznám už dlhšie, od neho som sa informoval o klube a keďže povedal len dobré veci, najprv som podpísal zmluvu na polroka. Aj pre mňa je to výzva, ale verím, že vybojujeme záchranu," uviedol Saláta.