Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Saganovi na Tour fandí celá Žilina, na radnici mu vyvesili vlajku

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Peter Sagan je Čestným občanom Žiliny a za svoje úspechy získal v roku 2014 aj Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta.

Žilina 7. júla (TASR) – Úspešnému cyklistovi a žilinskému rodákovi Petrovi Saganovi bude počas 105. ročníka najslávnejších cyklistických pretekov Tour de France fandiť celá Žilina. Na radnici v sobotu vyvesili i jeho vlajku. TASR informovala hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

„Petrovi budeme na Tour de France držať palce. Je to fenomenálny cyklista, jedna z najväčších hviezd pretekov a ja osobne som nesmierne hrdý, že práve takýto unikátny športovec pochádza z nášho mesta. Vlajka s Peťovou podobizňou, ktorú sme vyvesili na radnici, je znakom, že mu drží prsty celá Žilina,“ uviedol zástupca žilinského primátora Patrik Groma.

Doplnil, že Sagan je tiež Čestným občanom Žiliny a za svoje úspechy získal v roku 2014 aj Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta.

Tour de France začína tradične v prvú júlovú sobotu a počas troch týždňov čaká pretekárov 21 etáp. Sagan sa bude v bodovacej súťaži pokúšať o historický šiesty triumf.