Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Peugeot Slovak Open: Džumhur a Kolář postúpili do semifinále dvojhry

Damir Džumhur, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Medzi najlepšiu štvoricu sa prebojoval aj český kvalifikant Zdeněk Kolář, ktorý si v piatok poradil s ôsmym nasadeným Lloydom Harrisom z Juhoafrickej republiky.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Damir Džumhur z Bosny a Hercegoviny postúpil do semifinále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Piaty nasadený hráč nastúpil vo štvrťfinále proti Michailovi Kukuškinovi z Kazachstanu, no najvyššie nasadený hráč turnaja v druhom sete za stavu 3:6, 1:1 duel skrečoval pre problémy s chrbtom.

Medzi najlepšiu štvoricu sa prebojoval aj český kvalifikant Zdeněk Kolář, ktorý si v piatok poradil s ôsmym nasadeným Lloydom Harrisom z Juhoafrickej republiky v troch dramatických setoch 6:7 (5), 7:6 (7) a 6:4 a v semifinále sa stretne práve s Džumhurom.

Ďalej ide aj Dennis Novak, ktorý v osemfinále vyradil posledného slovenského singlistu na turnaji Norberta Gombosa. Rakúsky tenista zdolal v piatkovom štvrťfinále tretieho nasadeného Stefana Travagliu z Talianska v troch setoch 6:4, 2:6 a 7:6 (5).

Dvojhra - štvrťfinále:

Dennis Novak (Rak.) - Stefano Travaglia (3-Tal.) 6:4, 2:6, 7:6 (5)
Damir Džumhur (5-BaH.) - Michail Kukuškin (1-Kaz.) 6:3, 1:1 - Kukuškin vzdal
Zdeněk Kolář (ČR) - Lloyd Harris (8-JAR) 6:7 (5), 7:6 (7), 6:4