Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Otrasné výzvy na Facebooku: Modlíme sa za smrť slovenských hokejistov

Nenávistná stránka na FB Foto: Facebook

Polícia je proti podobným internetovým provokáciám bezmocná. Stránku môžu zrušiť len správcovia samotnej sociálnej siete.

Praha 20. mája (TASR) - Stránka s názvom "Modlíme sa za leteckú haváriu slovenského hokejového tímu" sa objavila na sociálnej sieti Facebook, napísal dnes český spravodajský server idnes.cz.

Stránky s podtitulom "Radi by sme videli vyrovnané score..." odkazujú na leteckú katastrofu, pri ktorej zahynul kompletný tím ruského hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavľ spolu so slovenským hráčom Pavlom Demitrom a troma českými hokejistami.

"Začalo to Demitrom, kto to asi bude na budúce?" citoval idnes.cz jeden z krutých príspevkov na stránke. Server kontaktoval aj jej autora, doposiaľ však bezvýsledne.

Pohoršenie nad zlomyseľnými stránkami, cieľom ktorých je podľa médií vyvolať národnostnú neznášanlivosť, vyjadrujú rovnako Česi aj Slováci, napísal idnes.cz.

Niektorí pohoršení užívatelia Facebooku následne založili skupiny, ktoré vyzývajú na bojkot nenávistnej výzvy. Polícia je proti podobným internetovým provokáciám bezmocná. Stránku môžu zrušiť len správcovia samotnej sociálnej siete, a to po upozornení znepokojených užívateľov, dodal server.