Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Svetové médiá velebia Šatana: Slováci sú najväčšou bombou šampionátu

Miroslav Šatan strieľa druhý gól českému brankárovi Jakubovi Kovářovi. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Bild: "Šatan prestrieľal Slovensko do finále. Outsider sa prekvapujúco presadil v bratskom dueli proti Česku 3:1.“

Bratislava 19. mája (TASR) - Ohlasy svetových médií po semifinálovom zápase na hokejových MS v Helsinkách Česko - Slovensko 1:3.

oficiálna stránka MS - iihf.com:
"Druhý gól Šatana, prekrásny a v oslabení, zlomil remízový stav a priviedol Slovákov k triumfu. Ján Laco, ktorý sa pozdvihol do pozície najlepšieho brankára šampionátu kryl 36 z 37 striel."

Veľká Británia
agentúra Reuters (V. Brit.):
"Hrdinom Slovákov bol Miroslav Šatan, autor dvoch gólov a rozvrátil tak českú koncepciu. Zápas, ktorí vyhrali Slováci nad rivalmi 3:1, bol plný tvrdých zákrokov."

Rusko
gazeta.ru:
"Slováci sa postavia Biľaletdinovcom na ceste za titulom! Veterán Šatan mal na svedomí rozhodujúci moment zápasu, keď trafil v oslabení a priklonil váhy dvoma gólmi na stranu svojich."

Kanada
tsn.ca:
"Prekvapiví Slováci. Slovensko zarmútilo Čechov a zahrá si zápas o zlato."

Fínsko
Helsingin Sanomat:
"Slováci sú najväčšou bombou šampionátu. Slovensko už Rusov raz zdolalo v roku 2002 pri zisku svojho jediného titulu, ale vtedy malo na ľade zlatú generáciu hráčov z NHL. Poslední mohykáni z toho tímu zostali teraz už len Miroslav Šatan a Michal Handzuš."

Aamulehti: "Slovensko neprestáva šokovať. Siedmy záber Slovákov si odniesli susedia z Českej republiky. Tridsaťsedemročný Miroslav Šatan bol ako hurikán, keď dal dva góly svojho tímu."

Švédsko
Svenska Dagbladet:
"Slovensko znovu víťazne, za postupom do finále treba vidieť veterána Šatana. Slovákov čakajú Rusi."

Nemecko
agentúra dpa:
"Národný hrdina Miroslav Šatan zariadil pre Slovensko prekvapivú výhru nad Čechmi 3:1. Šatan s Malkinom prednedávnom ešte dvíhali Stanleyho pohár nad hlavu v Pittsburghu, teraz budú stáť proti sebe o trofej pre majstra sveta."

Bild: "Šatan prestrieľal Slovensko do finále. Desať rokov po prvom a jedinom zisku titulu je Slovensko opäť vo finále MS. Outsider sa prekvapujúco presadil v bratskom dueli proti Česku 3:1.“

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Slovensko nasleduje rekordných šampiónov z Ruska do finále MS. Majstri sveta z roku 2002 vyhrali v sobotu večer druhé semifinále v Helsinkách prekvapujúco nad Českom 3:1."

Süddeutsche Zeitung: "Prekvapujúci finalista Slovensko. Po víťazstve nad susedmi z Česka idú Slováci do finále, sú v ňom však jasným outsiderom."

Švajčiarsko
Neue Zürcher Zeitung:
"Rusko, alebo Slovensko. Favorit a outider bojujú v nedeľu na MS o titul. Semifinálový duel oboch národov bývalej ČSSR priniesol neuveriteľné prekvapenie."

Blick: "Šatan sa stal zlým snom pre Čechov. Slováci vo finále."

Rakúsko
Neue Kronen Zeitung:
"Šatan poslal Čechov na kolená. Po 10-ročnej odmlke Slováci znovu do finále."

Maďarsko
Nemzeti Sport:
"Slováci po dlhej dobe znovu vo finále. Naposledy ho hrali pred 10 rokmi, keď zdolali Rusov a získali primát. Teraz proti nim budú hrať znovu."