Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Hráčmi týždňa sa stali Landeskog, McDavid a Fleury

Na archívnej snímke Marc-Andre Fleury. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný skúsený brankár Fleury si v uplynulom týždni pripísal na konto dva víťazné štarty s priemerom jeden gól na zápas a 95,6% úspešnosťou zásahov.

New York 22. októbra (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali ľavý krídelník Colorada Avalanche Gabriel Landeskog, center Edmontonu Oilers Connor McDavid a brankár Vegas Golden Knights Marc-Andre Fleury.

Dvadsaťpäťročný švédsky útočník odohral v sledovanom období tri zápasy, v ktorých strelil šesť gólov, najviac spomedzi všetkých hráčov, a pridal jednu asistenciu. Colorado aj vďaka nemu získalo päť zo šiestich možných bodov. Landeskogovi vyšiel najlepšie duel s New Jersey Devils (5:3), v ktorom zaznamenal svoj tretí hetrik v NHL.

Dvadsaťjedenročný kapitán "olejárov" nazbieral v troch dueloch dva góly a štyri asistencie. V stretnutí s Winnipegom Jets (5:4 pp) si pripísal štyri body (2+2). Stále len dvadsaťjedenročný McDavid má v šiestich dueloch na konte už 11 bodov (4+7) a ako prvý hráč v histórii NHL sa bodovo podieľal na všetkých prvých deviatich góloch tímu od začiatku sezóny.

Tridsaťtriročný skúsený brankár Fleury si v uplynulom týždni pripísal na konto dva víťazné štarty s priemerom jeden gól na zápas a 95,6% úspešnosťou zásahov. Fleury zaznamenal v súboji s Anaheimom (3:1) už 408. víťazstvo v kariére NHL, čím sa osamostatnil na desiatej priečke historických štatistík.