Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Montreal predĺžil zmluvu s trénerom St. Louisom do leta 2027

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (20) z Montrealu Canadiens sa raduje z gólu so spoluhráčmi počas zápasu zámorskej NHL Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 9. apríla 2024 v Montreale. Foto: TASR/AP

Vedenie klubu sa rozhodlo využiť opciu v trénerovom kontrakte deň po záverečnom zápase sezóny.

Montreal 17. apríla (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens predĺžil zmluvu s hlavným trénerom Martinom St. Louisom o ďalšie dve sezóny. Tím, v ktorom pôsobí aj slovenský útočník Juraj Slafkovský, tak povedie až do leta 2027.

Vedenie klubu sa rozhodlo využiť opciu v trénerovom kontrakte deň po záverečnom zápase sezóny. Montreal v ňom prehral s Detroitom 4:5 po nájazdoch a obsadil predposledné 15. miesto vo Východnej konferencii. Slafkovský zaznamenal v stretnutí gól i asistenciu a vo svojej druhej sezóne v profilige pokoril méty 20 presných zásahov a 50 bodov. V organizácii Montrealu pôsobí aj ďalší Slovák Filip Mešár, ktorý odohral prebiehajúcu sezónu v juniorskej OHL za Kitchener Rangers.

Štyridsaťosemročný St. Louis prišiel na striedačku tímu vo februári 2022, keď nahradil Dominiquea Ducharmea. Canadiens sa pod jeho vedením trikrát po sebe neprebojovali do play off, no mužstvo prechádza prestavbou.

St. Louis počas aktívnej kariéry pôsobil v Calgary, Tampe Bay a New Yorku Rangers. V základnej časti odohral 1134 zápasov a nazbieral 1033 bodov (391+642). V play off nastúpil na 107 duelov s bilanciou 42 gólov a 48 asistencií. S Tampoou si v roku 2004 vybojoval Stanleyho pohár a v roku 2018 ho uviedli do Siene slávy profiligy.