Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Kajakárka M. Kohlová: Ani Bolt či Nadalov úsmev, kto ju v Riu ohúril?

Slovenská kajakárka Martina Kohlová. Foto: Tablet TV

Slovenská kajakárka Martina Kohlová patrí už niekoľko rokov k najlepším športovcom pod Tatrami. Nielen o troch olympiádach, ktoré má na konte, porozprávala v štúdiu Tablet TV.

Bratislava 12. november (Teraz.sk) – Slovenská kajakárka Martina Kohlová je v posledných rokoch vo vrcholovej forme. Účastníčka troch olympiád (Peking 2008, Londýn 2012 a Rio de Janeiro 2016) bola v uplynulých dňoch hosťom v štúdiu Tablet TV, kde okrem iného porozprávala, ako sa k rýchlostnej kanoistike dostala, čo ju počas kariéry motivovalo a neustále motivuje, ale napríklad i to, v ktorý deň chystá svadbu so svojim dlhoročným priateľom Miroslavom.

Kým na predchádzajúcich dvoch olympijských hrách štartovala 31-ročná Bratislavčanka s jej dlhoročnou kajakárskou dvojičkou Ivanou Kmeťovou, na tohtoročnej olympiáde v brazílskom Riu už bojovala sama za seba. „Myslím si, že to vypálilo celkom dobre a dovolím si dokonca tvrdiť, že som mala tento rok životnú výkonnosť. Preto hodnotím moju nateraz poslednú účasť na podujatí pod piatimi kruhmi za najúspešnejšiu. Pred rokmi som z Pekingu a Londýna odchádzala skôr smutná a sklamaná, kým z Ria som sa vrátila vďaka vynikajúcim umiestneniam šťastná. Škoda akurát rias vo vode, ktoré organizátori neodstránili. Ale s tým mali zrejme problémy aj ostatné pretekárky a už sa nikdy nedozviem, či by to bez nich bolo lepšie alebo nie. Každopádne, keby mi niekto pred olympiádou povedal, že budem na nej desiata, tak to bez váhania beriem. Veď byť desiata na svete, je niečo fantastické,“ rozhovorila sa Martina Kohlová.

Pozrite si televíznu debatu s Martinou Kohlovou:



Olympijské hry sú sviatok športovcov, a tak je logické, že pravidelne sa na nich stretávajú len tí najlepší z celého sveta. Ktoré stretnutia z nich utkveli sympatickej slovenskej reprezentantke najviac v pamäti? „Tento rok som sa odfotila so Škantárovcami a ich zlatými medailami, či s našimi chlapcami zo strieborného štvorkajaku, a tú sú pre mňa asi tie najsilnejšie zážitky. Ale podarilo sa mi stretnúť i svetoznámych tenistov, napríklad Nadala, ten sa na mňa aj usmial, či fenomenálneho šprintéra Bolta. No ja som skôr človek v ústraní, rešpektujem ich súkromie a nežiadam ich o spoločnú fotku alebo niečo podobné. To, že ich stretnem a dajme tomu vedľa mňa obedujú či večerajú je fajn, ale neprežívam to zasa nejako špeciálne. Omnoho väčšiu radosť mám z úspechov slovenských športovcov,“ vysvetlila.



Sympatická kajakárka trávi kvôli sústredeniam a pretekom drvivú väčšinu času mimo domu, s čím sa musel a očividne sa aj vyrovnal jej dlhoročný priateľ Miro. Ako sa mu to Martina po príchode domov snaží vynahradiť? „Vzhľadom na to, že som celkom solídna kuchárka a moj drahý si všetko, čo navarím, pochvaľuje, vynahrádzam mu to aj v tomto smere. Najmä po mojom návrate z olympiády sa snažím, aby bolo doma vždy niečo varené, aby som mu vlastne vrátila to, čo postrádal, keď som napríklad na sústredeniach. Vždy, keď sa z nich vrátim, je na ňom vidieť, že mu nemal kto variť a pomaly nič nejedol, no teraz už pre zmenu vyzerá tak, že asi by som mala variť menej,“ dodala s úsmevom od ucha k uchu Martina Kohlová.