Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Reds ustáli prestrelku, Mane dal gól exklubu

Hráč Liverpoolu Sadio Mane (vpredu) oslavuje úvodný gól do bránky Salzburgu v zápase E-skupiny FC Liverpool - RB Salzburg 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov v Liverpooli 2. októbra 2019. Foto: TASR

Liverpool neprehral doma v pohárovej Európe už päť rokov a toto konštatovanie platí aj po strede. Špeciálny zápas odohral útočník The Reds Sadio Mane.

Liverpool 3. októbra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool odčinili úvodnú prehru 0:2 z Neapola a v druhom vystúpení v F-skupine Ligy majstrov 2019/2020 zdolali doma rakúsky Salzburg 4:3. Obhajca trofeje sa však musel na víťazstvo poriadne nadrieť. Po tom, čo premárnil trojgólový náskok, ukončil divokú prestrelku svojím druhým presným zásahom v zápase Mohamed Salah.

"Tento duel bol pre nás dôležitá lekcia. Ukázali sme charakter. Za stavu 3:3 som sa neznepokojoval, vedel som, že naše šance ešte prídu," zhodnotil stretnutie domáci kouč Jürgen Klopp. Liverpool neprehral doma v pohárovej Európe už päť rokov a toto konštatovanie platí aj po strede. Špeciálny zápas odohral útočník "The Reds" Sadio Mane, ktorý nastúpil proti svojmu bývalému klubu. Senegalčan obliekal dres Red Bullu Salzburg v rokoch 2012–2014. V stredu potreboval iba deväť minút na to, aby otvoril skóre. "Ak mám byť úprimný, vedel som, aký nesmierne kvalitný tím má Salzburg. Hral som zaň dva a pol roka. Nikdy sa nevzdali, tlačili nás a spôsobili nám veľké problémy. V konečnom dôsledku sme však strelili viac gólov," povedal Mane pre BT Sport.

Liverpool za stavu 3:0 ubral nohu z plynu a takmer sa mu to nevyplatilo. Rakúsky šampión bol blízko k senzácii. "Bol to bláznivý zápas. Ukázali sme, čo sme schopní dosiahnuť na najvyššej úrovni. Boli sme veľmi blízko k remíze," vyslovil sa pre DAZN autor tretieho gólu hostí Nór Erling Braut Haaland, ktorý prišiel na ihrisko len tri minúty pred vyrovnaním.

Anglický vicemajster sa s tromi bodmi vyrovnal v tabuľke druhému Salzburgu, ktorý má lepšie skóre. Na čele skupiny je štvorbodový Neapol, ktorý v stredu hral na pôde belgického Genku nerozhodne 0:0. Slovenský reprezentant Patrik Hrošovský odohral za domácich celý zápas. V stretnutí s veľkým množstvom šancí trafili hostia v prvom dejstve trikrát konštrukciu domácej brány - dvakrát ju opečiatkoval Jose Callejon a raz Arkadiusz Milik, pokus Kalidoua Koulibalyho v 38. minúte vykopol spred bránkovej čiary Hrošovský. Nebezpečnú tečovanú strelu mal aj slovenský stredopoliar. Belgický majster získal prvý bod, keď v prvom kole prehral v Salzburgu vysoko 2:6. Neapolu sa remíza málila. "Mali sme byť v koncovke chladnokrvnejší. To je všetko, čo môžem povedať k výkonu môjho tímu," vyjadril sa tréner SSC Carlo Ancelotti.