Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Piesne Gotta budú znieť pred duelom Slavia - Dortmund

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pražský klub chce týmto spôsobom vzdať hold zosnulej speváckej legende, ktorá mala i blízko k futbalu, Gott bol kedysi brankár.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Pred stredajším duelom futbalovej Ligy majstrov UEFA medzi Slaviou Praha a Borusiou Dortmund (19.00 h) zaznejú na štadióne v Edene pesničky Karla Gotta. Pražský klub chce týmto spôsobom vzdať hold zosnulej speváckej legende, ktorá mala i blízko k futbalu, Gott bol kedysi brankár.

"So zástupcami UEFA sme sa dohodli, že po rozcvičke zaznie výber Gottových piesní a minútový potlesk," potvrdil pre novinky.CZ hovorca Slavie Praha Michal Býček. Šéf "zošívaných" Jaroslav Tvrdík priznal, že k motivácii vyhrať nad bundesligistom pribudol ďalší aspekt. "Dnešok si už nejde užiť. Môžeme iba bojovať a pokúsiť sa vyhrať na Vašu počesť," uviedol Tvrdík na twitteri v reakcii na Gottovo úmrtie.

Speváckej legende chcú vzdať úctu aj hokejisti Plzne, práve v západočeskom meste sa Gott narodil. "Ak to bude čo i len trochu možné, chceme niečo zorganizovať pred nedeľňajším zápasom s Vítkovicami," uviedol generálny manažér Plzne Martin Straka. Pripomenul, že Gott hokej miloval a fandil plzenským Indiánom.

Český spevák Karel Gott zomrel v utorok (1. 10.) krátko pred polnocou vo veku 80 rokov. Spevák v polovici septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou. Poruchu krvotvorby mu lekári diagnostikovali už pred rokom a pol.