Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Chen majstrom USA štvrtýkrát v sérii, napodobnil Boitana

Americký krasokorčuliar Nathan Chen (na snímke) je po krátkom programe na čele súťaže mužov na Grand Prix Ameriky v Lake Placid v noci na 25. novembra 2017. Za svoje vystúpenie si vyslúžil známku 104,12 bodu. Foto: TASR/AP

Medzi ženami zvíťazila Alysa Liuová, súťaž športových dvojíc sa skončila triumfom dua Alexa Knierimová a Christopher Knierim.

Greensboro 27. januára (TASR) - Americký krasokorčuliar Nathan Chen získal štvrtý národný majstrovský titul za sebou. Napodobnil tak legendárneho Briana Boitana, ktorému sa to podarilo naposledy v roku 1988.

Dvadsaťročný Chen na majstrovstvách USA deklasoval konkurenciu a je deviatym americkým krasokorčuliarom, ktorý dokázal získať aspoň štyri národné tituly v sérii. "Je to pre mňa veľká česť, že som dokázal pokračovať v úspechoch mojich predchodcov," citovala víťaza agentúra AP.

Medzi ženami zvíťazila Alysa Liuová, súťaž športových dvojíc sa skončila triumfom dua Alexa Knierimová a Christopher Knierim, resp. zlato v súťaži tanečných párov získali favorizovaní Madison Chocková a Evan Bates.