Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kanoistiky nepostúpili na MS do semifinále, skomplikovali si boj o OH

Na archívnej snímke slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Emanuela Luknárová. Foto: TASR - Martin Baumann

Emanuela Luknárová obsadila v piatkovej 2. rozjazde 17. miesto, o účasť medzi najlepšou tridsiatkou ju obrali dva "ťuky". Za postupom zaostala takmer o tri sekundy.

Seu d'Urgell 27. septembra (TASR) - Z piatkových rozjázd postúpil do semifinále na MS vo vodnom slalome v španielskom Seu d'Urgell iba kajakár Jakub Grigar. Ten si zaistil účasť medzi najlepšími tridsiatimi hneď na prvý pokus, keď čistotu jazdou zvíťazil v prvej kvalifikácii. Veľkú smolu mal Martin Halčin, ktorý v druhej rozjazde zaostal za postupom o 19 stotín sekundy. Andrej Málek bol na 20. mieste.

"Z môjho pohľadu to nebolo ideálne, necítil som sa fyzicky najlepšie, ale nasmeroval som loď ako som chcel, takže mi to kĺzalo. Som spokojný. Chcel by som jazdiť takéto jazdy, keď mám loď tam kde má byť, potom mám dobrý čas aj bez toho, aby som na to tlačil," zhodnotil Grigar. Semifinále K1 je na programe v nedeľu od 12.40 h.

V C1 žien sa Slovenkám nedarilo. Do semifinále nepostúpila ani jedna z tria Emanuela Luknárová, Monika Škáchová a Soňa Stanovská. Najbližšie k účasti v semifinále bola Luknárová, ktorú o postup obrali dva "ťuk" a napokon jej chýbali takmer tri sekundy.

"V prvej jazde som spravila dve vážnejšie chyby, keď som ťukla dve bránky a to ma odsunulo z postupových miest. V druhej jazde som ich, žiaľ, zopakovala a opäť ma to stálo umiestnenie. Na druhý pokus som sa pripravovala najlepšie ako som vedela, no nestačilo to. Žiaľ nevyšlo mi to ako som chcela. Musím sa z toho poučiť. Budúci rok sa bude dať získať miestenka na olympiádu na ME, tak dúfam, že sa nám podarí zabojovať a zabezpečiť pre Slovensko miesto na OH," povedala Luknárová, pre ktorú to boli prvé seniorské majstrovstvá sveta.

Škáchová síce dostala v druhej jazde iba dve trestné sekundy, bola však výrazne pomalšia a obsadila 23. pozíciu, Soňa Stanovská bola so šesťsekundovou penalizáciou 24.

Na MS sa bojuje o miestenky na budúcoročné olympijské hry. Napriek nepostupu kanoistiek má Slovensko ešte jednu šancu vybojovať si miestenku v C1 žien. Na ME 2020 v Londýne bude v hre jedno miesto pre najlepšiu krajinu v redukovanom poradí.