Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Juraj Bakoš sa stal novým generálnym manažérom hokejového Slovana

Na archívnej snímke Juraj Bakoš. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dlhoročný hokejový funkcionár nastúpi do pozície 1. júla, v tom čase plánuje verejnosti predstaviť aj svoje vízie o fungovaní v klube.

Bratislava 12. júna (TASR) - Novým generálnym manažérom hokejového Slovana Bratislava sa stane Juraj Bakoš. Klub o tom informoval na svojom oficiálnom webe.

Dlhoročný hokejový funkcionár nastúpi do pozície 1. júla, v tom čase plánuje verejnosti predstaviť aj svoje vízie o fungovaní v klube. "Do Slovana prichádzam síce v neľahkej situácii, ale s jasným cieľom čo najskôr pozdvihnúť klub po všetkých stránkach. Oficiálne na stoličku generálneho manažéra zasadnem až v prvý júlový deň, pracovať som však už začal vo viacerých oblastiach. Úzko spolupracujem s hlavným trénerom Romanom Stantienom, spoločne pracujeme na skladaní mužstva. Oslovili sme viacerých chlapcov, ktorých by sme si v klube vedeli predstaviť. Chceme, aby jeho základ tvorili slovenskí hráči, aj takí, ktorí v Slovane už pôsobili a majú k nemu vzťah," povedal Bakoš pre web "belasých".

Pädesiatosemročný manažér pôsobil v rovnakej pozícii v HC Košice v rokoch 2004-2017. V priebehu desiatich rokov bol s "oceliarmi" deväťkrát vo finále extraligy, pričom získal päť majstrovských titulov, vrátane extraligového zlatého hetriku v rokoch 2009–2011. HC Košice pod jeho manažérskym vedením účinkoval ako prvý slovenský klub v hokejovej Ligy majstrov. Bakoš bol aj členom Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (2011–2015), zastával tiež pozíciu predsedu predstavenstva spoločnosti Pro-Hokej (2007-2015), riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej súťaže. Po odchode z manažmentu HC Košice na jeseň 2017 sa rozhodol trvalo usadiť na západnom Slovensku, býva neďaleko Bratislavy. "Na predchádzajúce úspechy chcem opätovne nadviazať v Bratislave, so Slovanom. Verím, že tvrdá práca, na ktorú som zvyknutý, sa postupne vyplatí a fanúšikovia Slovana budú mať opäť z hokeja radosť a na svoj klub budú patrične hrdí," dodal Bakoš.

Slovan sa po konci účinkovania v KHL prihlásil do Tipsport Ligy, pre účinkovanie svojho A-tímu v súťaži však potrebuje ešte splniť podmienky licenčného a legislatívneho konania, ktoré zahrňuje aj splatenie dlhov. Bratislavský klub by mal odštartovať letnú predsezónnu prípravu v polovici júla. Po spoločnom zraze a tréningoch na ľade čaká tím séria prípravných stretnutí.