Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Brankár Climie novou posilou Bratislava Capitals

Na snímke prezident hokejového klubu Bratislava Capitals Dušan Pašek. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Tridsaťšesťročný Kanaďan vo svojej kariére pôsobil najmä v zámorí, v univerzitnej lige NCAA, ako aj v AHL, pričom okúsil na 5 zápasov NHL.

Bratislava 23. januára (TASR) - Novou posilou hokejového klubu Bratislava Capitals sa stal brankár so skúsenosťami z NHL Matt Climie. Vo štvrtok sa už predstavil na prvom spoločnom tréningu s novými spoluhráčmi.

Vzhľadom k blížiacemu sa play off SHL Ligy sme chceli vystužiť náš brankársky post skúseným brankárom. Matt má zo svojej kariéry bohaté skúsenosti a verím, že nám pomôže v napĺňaní našich cieľov,” povedal prostredníctvom tlačovej správy prezident klubu Dušan Pašek.

Teším sa na novú výzvu, ktorou je pre mňa pôsobenie v Bratislava Capitals. Klub ma vysoké ambície a ja som tu preto, aby som pomohol pri ich napĺňaní. S prezidentom klubu Dušanom Pašekom som bol v kontakte už dlhšie a vážim si, že klub bol na mňa ochotný počkať vzhľadom na to, že sme čakali s manželkou v Nemecku na pôrod našej dcérky,” uviedol Climie.

Tridsaťšesťročný Kanaďan vo svojej kariére pôsobil najmä v zámorí, v univerzitnej lige NCAA, ako aj v AHL, pričom okúsil na 5 zápasov NHL v dresoch Dallas Stars a Phenix Coyotes. Po presune do Európy pôsobil vo viacerých kluboch, vrátane nemeckej DEL, v nadnárodnej EBEL lige, ale aj na Slovensku v drese HKM Zvolen.