Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hádzanárky SR začnú kvalifikáciu v Rusku, Streicher: Bude to náročné

Na snímke tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien Pavol Streicher. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Úradujúce olympijské šampiónky z Ria de Janeiro a aktuálne vicemajsterky Európy sú topfavoritkami 4. skupiny, z ktorej na šampionát postúpia prvé dva tímy.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Slovenské hádzanárky nastúpia v stredu o 18.30 SELČ v Rostove na svoj úvodný zápas kvalifikácie ME 2020 proti domácemu Rusku. Úradujúce olympijské šampiónky z Ria de Janeiro a aktuálne vicemajsterky Európy sú topfavoritkami 4. skupiny, z ktorej na šampionát postúpia prvé dva tímy. V druhom stredajšom zápase sa stretnú v Kraljeve Srbsko so Švajčiarskom.

"Bude to náročné, kvalitu reprezentácie Ruska všetci poznáme. Káder súpera má enormnú silu a my sa budeme na jeho palubovke snažiť hrať čo najlepšie," povedal tréner slovenskej reprezentácie Pavol Streicher, ktorého zverenky sa na štart kvalifikácie pripravovali od nedele v Hlohovci. "Náš taktický plán má asi desať bodov a každý z nich musíme optimálne naplniť, aby sme uhrali prijateľný výsledok."

Nový kouč Ruska Španiel Ambros Martín, ktorý v tomto roku nahradil na lavičke legendárneho Jevgenija Trefilova, nominoval do kádra až jedenásť hráčok z Rostova, kde tiež pôsobí ako hlavný kouč. "V príprave sme preto analyzovali aj májové finále ženskej Ligy majstrov, v ktorom Rostov o gól prehral s maďarským Győrom," vysvetlil Streicher, ktorý v Rusku bude mať k dispozícii iba jednu pivotku. Kristína Pastorková z Veselí si totiž v piatkovom dueli WHIL v Bánovciach zlomila ruku a z nominácie vypadla. K dispozícii na úvodný duel tak bude mať 15 hráčok.

"Budem spokojný, ak odovzdáme to, čo v nás je. Verím, že sa nezlomíme za žiadneho stavu a že v našej hre budú pozitívne aspekty, ktoré si budeme môcť zobrať do nasledujúceho duelu so Srbskom," dodal Streicher. Jeho zverenky čaká už v nedeľu 29. septembra o 17.00 h v Hlohovci domáci duel kvalifikácie proti Srbsku. Program 4. skupiny potom bude pokračovať až v marci budúceho roka, keď sa Slovenky dvakrát stretnú so Švajčiarskom.

Slovenský tím odcestoval do Ruska v utorok napoludnie, v Paláci športu v Rostove absolvuje zoznamovací tréning s halou až v stredu pred zápasom.

Najbližší program 4. skupiny kvalifikácie ME 2020 žien:

streda 25. septembra

18.00, Krajlevo: Srbsko - Švajčiarsko
18.30, Rostov: Rusko - SLOVENSKO
/rozhodujú: Praštalová, Balvanová (obe BaH)/

nedeľa 29. septembra

17.00, Gümligen: Švajčiarsko - Rusko
17.00, Hlohovec: SLOVENSKO - Srbsko
/rozhodujú: Dojčinov, Gorecov (obaja Bul.)/

Káder SR na zápas v Rusku:

Brankárky: Viktória Oguntoyeová (DVSC Debrecín/Maď.), Soňa Furgaláková (Slovan Duslo Šaľa)

Pivotka: Nikoleta Trúnková (Iuventa Michalovce)

Krídla: Mária Holešová (Mosonmagyaróvár/Maď.), Réka Bíziková (Érd/Maď.), Annamária Patrnčiaková (Zora Olomouc/ČR), Katarína Pócsiková (Slovan Duslo Šaľa)

Spojky: Monika Rajnohová (DAC Dunajská Streda), Marianna Rebičová (Krim Ľubľana/Slovin.), Karin Bujnochová (Achenheim/Fr.), Erika Rajnohová (HSG Bad Wildungen/Nem.), Barbora Lanczová, Emma Hudáková (obe Mosonmagyaróvár/Maď.), Veronika Habánková (Kisvárda/Maď.), Vladimíra Bajčiová (Iuventa Michalovce)