Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futsalisti sa pokúsia v Osijeku zabojovať o postup na MS do Litvy

Slovenská futsalová reprezentácia. Foto: EASY FOTO TASR Marek Kováčik

Slováci najprv nastúpia v stredu proti Rusom, vo štvrtok ich čaká domáci výber a v sobotu Azerbajdžan.

Osijek 28. januára (TASR) – Slovenská futsalová reprezentácia sa od stredy do soboty pokúsi uspieť v elitnej fáze kvalifikácie majstrovstiev sveta 2020 v Litve. Zverenci trénera Mariána Berkyho budú bojovať na turnaji v Osijeku s Rusmi, Azerbajdžanom a Chorvátskom o jednu priamu miestenku na šampionát, resp. druhé miesto v C-skupine zaručujúce účasť v baráži.

"Nominácia sa rodila veľmi ťažko. Museli sme alternovať, pretože niektorí hráči uprednostnili klubové záujmy, iní sa ospravedlnili z rodinných a pracovných povinností. Cieľ ale máme jasne vytýčený, ideme sa pokúsiť postúpiť. Atmosféra v tíme je veľmi dobrá, hráči sa tešia na zápasy. Chcú sa pobiť o historický postup," povedal pre web futsalslovakia.sk reprezentačný tréner.

"Kombinácia mladých a skúsených hráčov bude vyvážená. Na ihrisku nechá každý kto nastúpi, všetko. Spravíme všetko pre to, aby sme postúpili," doplnil Gabriel Rick, ktorý spolu s Tomášom Drahovským oblieka dres pražskej Sparty.

Slováci najprv nastúpia v stredu proti Rusom, vo štvrtok ich čaká domáci výber a v sobotu Azerbajdžan. "Rusko má veľmi silný tím zložený z kvalitných hráčov ako Robinho hrajúci za Benficu, Eder Lima z Corintians, Romulo a ďalší. Takticky je to veľmi vyspelé mužstvo."

"Chorvátsko bude hnané publikom, čo im bude dodávať silu. Za posledné obdobie urobili veľký pokrok. Azerbajdžan je nevyspytateľné mužstvo. Bude záležať od skladby kádru, akí hráči im prídu, či to budú naturalizovaní Brazílčania Bolinha, Edu, Vasoura a Pato," povedal Berky na margo súperov.

"Rusi budú hrať svoju strojovú šablónovú hru. Chorváti sú nebezpeční ako jednotlivci a v hre na pivota. Podobne aj Azerbajdžan, s ktorým sme sa stretli už v predošlej fáze. Atmosféra v tíme je však dobrá. Musíme sa tímovo stmeliť a podať v každom zápase výborné výkony," dodal kapitán Peter Kozár.

Na MS postúpia priamo štyria víťazi štyroch skupín elitnej fázy, najlepší druhí si v baráži zahrajú o dve zostávajúce miestenky.

Nominácia SR:

Brankári: Richard Oberman, Erik Klema (obaja Mimel Lučenec), Milan Herko (MŠK Žilina)

Hráči do poľa: Tomáš Drahovský, Gabriel Rick (obaja AC Sparta Praha), Martin Doša (FK ERA-PACK Chrudim), Matúš Kyjovský (MIBA Banská Bystrica), Matúš Ševčík, Marek Belaník (obaja MŠK Žilina), Martin Zdráhal, Peter Kozár (obaja SK Interobal Plzeň), Vojtech Turek (CLN Cus Molise), Marián Hudek (ŠK Makroteam Žilina)