Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Marcello Lippi už nie je tréner čínskej futbalovej reprezentácie

Marcello Lippi, archívna snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Číne patrí po prehre v Dubaji v tabuľke A-skupiny druhej fázy ázijskej kvalifikácie MS 2022 so siedmimi bodmi druhá priečka, po štyroch odohraných zápasoch zaostáva za vedúcou Sýriou o päť bodov.

Peking 15. novembra (TASR) - Marcello Lippi už nie je tréner čínskej futbalovej reprezentácie. Po štvrtkovej prehre 1:2 so Sýriou ponúkol skúsený taliansky kouč svoju rezignáciu a vedenie národného zväzu ju prijalo.

Číne patrí po prehre v Dubaji v tabuľke A-skupiny druhej fázy ázijskej kvalifikácie MS 2022 so siedmimi bodmi druhá priečka, po štyroch odohraných zápasoch zaostáva za vedúcou Sýriou o päť bodov. Tretie Filipíny majú rovnaký počet bodov ako Čína, ale horšie skóre. Druhú polovicu kvalifikácie odohrá čínska reprezentáciu už s iným kormidelníkom.

"Beriem na seba všetku zodpovednosť. Končím ako tréner Číny," uviedol Lippi na pozápasovej tlačovej konferencii. "Zdolali sme slabšie tímy ako Maldivy či Guam, no pri silnejších súperoch ako Filipíny a Sýria sme nedokázali hrať náš futbal," citovala agentúra AFP 71-ročného trénera, ktorý v roku 2006 priviedol Talianov k zisku titulu majstra sveta. Lippiho druhá anabáza na čínskej reprezentačnej lavičke trvala iba šesť zápasov.