Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

EL: Jablonec siahal v Rennes na bod, Rada: Platíme nováčikovskú daň

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

O tom, že hostia odídu z Bretónska s prázdnymi rukami, rozhodla premenená jedenástka Hatema Ben Arfu v nadstavenom čase.

Rennes 21. septembra (TASR) - Futbalisti českého Jablonca vstúpili do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2018/19 prehrou 1:2 na pôde francúzskeho Stade Rennes. O tom, že hostia odídu z Bretónska s prázdnymi rukami, rozhodla premenená jedenástka Hatema Ben Arfu v nadstavenom čase.

"Pozerali sme sa na zápas Plzne v Lige majstrov a hovorili sme si, akú majú smolu. A potom dopadneme rovnako," vyjadril sa jediný jablonecký strelec Michal Trávník v rozhovore pre klubový web. "Asi platíme nováčikovskú daň. Presvedčili sme sa, aký môže byť futbal krutý," dodal tréner Severočechov Petr Rada.

"Sú pokutové kopy, keď sa cítite byť poškodení, cítite krivdu, ale to nebol tento prípad. Chlapci musia pochopiť, že tu nie je potreba sa dostávať do súboja ako v českej lige. Naša súťaž je dosť o súbojoch, je to skôr "kopaná" ako futbal. Lopta lieta vzduchom a nie je veľa času dať ju na zem. Je dôležité, aby sme začali hrať viac po zemi. Čím skôr to pochopíme, tým väčšiu budeme mať šancu niečo urobiť so zápasmi na tejto úrovni," povedal kapitán Tomáš Hübschman.

V tíme Jablonca odohral celý zápas aj slovenský stredopoliar Jakub Považanec a v 70. minúte dostal žltú kartu. V ďalších zápasoch skupinovej fázy Európskej ligy sa FK Jablonec stretne s Dynamom Kyjev a FC Astana.