Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA:Slovan proti Brage bez suspendovaných de Kampsa a Rabiua

Na snímke tréner Slovana Ján Kozák ml. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa Kozáka chcú belasí hrať tak, aby sa s pohárovou Európou rozlúčili ziskom bodov.

Bratislava 11. decembra (TASR) - S ambíciou dosiahnuť pred peknou návštevou dobrý výsledok idú futbalisti Slovana Bratislava do záverečného duelu K-skupiny Európskej ligy UEFA 2019/2020 proti portugalskému Sportingu Braga. Vo štvrtok sa na Tehelnom poli rozlúčia s úspešnou jeseňou, v ktorej už odohrali 35 zápasov. Zverenci trénera Jána Kozáka ml. už síce nemôžu postúpiť do šestnásťfinále, prvýkrát v skupine ale môžu hrať doma pred platiacimi divákmi.

Podľa Kozáka chcú "belasí" hrať tak, aby sa s pohárovou Európou rozlúčili ziskom bodov. Mohli by tak v prípade výhry vyrovnať 7-bodový rekord Spartaka Trnava v skupine EL z minulého roka. Budú im však chýbať suspendovaní Joeri De Kamps a Ibrahim Rabiu. "Nie je dôvod hrať veľmi otvorený futbal. V Európe sa hrá aj o výsledky. Musíme hrať dobre takticky, Braga je kvalitný a rýchly súsper. Musíme k tomu pristúpiť s plnou vážnosťou. Hráme ale doma, chceme byť ofenzívnejší a uvidíme, čo nám dovolí súper," povedal na stredajšej tlačovej konferencii kouč úradujúceho slovenského majstra. Ani zdravotný stav tímu nie je najlepší. "Nie je to ideálne. Medveděv a Holman sú s otáznikom, Čavrič je dlhodobejšia vec. Greif už trénuje šesť dní, uvidíme po tréningu ako sa rozhodneme."

Predzápasový tréning Slovana sa uskutoční na susedných Pasienkoch, aby sa ochránil trávnik na Tehelnom poli: "Nebudem sa vykrúcať. Trávnik nie je v ideálnom stave, my ho chceme pošetriť. Uvidíme, či aj súper bude trénovať na Pasienkoch."

Za kabínu dostal pred médiami priestor 27-ročný argentínsky obranca Vernon de Marco. Podľa neho bude pre Slovan výhodou domáce prostredie: "Je to iné, doma je doma. Hráme na našom štadióne s našimi fanúšikmi. Budeme silnejší. Im už o nič nejde. Nálada v šatni je dobrá, tešíme sa na posledný jesenný zápas. Musíme odovzdať všetko, aby sme mali dobrý pocit a mohli ísť na dovolenky spokojní. Musíme byť najmä zodpovední."

Zadák domácich tvrdí, že sa Slovan musí sústrediť najmä na seba: "Nemám o nich informácie, ale my sa musíme sústrediť na seba. Musíme sa pozerať na nás a potom to bude dobré. Vyrovnať bodový rekord slovenského klubu v skupine EL je pre nás motivácia."

Hoci sa očakáva chladné počasie, na tribúny by si malo nájsť cestu množstvo fanúšikov. "Očakávam, že príde veľa ľudí, a že im ukážeme pekný futbal. Musíme si to s nimi užiť. Konečne môžu prísť aj ďalší diváci okrem deti," uviedol de Marco a kouč Kozák k téme doplnil: "Tešíme sa. Verím, že divákov príde čo najviac, aj keď nehráme o postup. Verím, že im urobíme radosť."

Momentálne je predaných vyše 9000 lístkov, v klube dúfajú v návštevu okolo 12 až 13-tisíc divákov. Zápas v priamom televíznom prenose prinesie RTVS. Povedú ho arbitri z Poľska, ako hlavný Pawel Gil. Vstupenky sú v predaji on-line na Ticketmedia.sk. Osobný predaj vstupeniek bude prebiehať aj v deň zápasu, v pokladnici na Tehelnom poli od 10.00 h do úvodného výkopu.

6. kolo skupinovej fázy EL 2019/2020, K-skupina, štvrtok 21.00 SEČ, Tehelné pole:


Slovan Bratislava - Sporting Braga
rozhodcovia: /Pawel Gil - Konrad Sapela, Marcin Borkowski (všetci Poľ.), priamy prenos RTVS/

druhý zápas:

Wolverhampton Wanderers - Besiktas Istanbul /Andris Treimanis (Lot.)

tabuľka K-skupiny:


1. Braga 5 3 2 0 11:7 11 - postup

2. Wolverhampton 5 3 1 1 7:5 10 - postup

3. SLOVAN 5 1 1 3 8:9 4

4. Besiktas 5 1 0 4 6:11 3