Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Solskajer po postupe: Chceme vyhrať skupinu

Tréner Manchestru United Ole Gunnar Solskjaer, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tréner Manchestru United po triumfe 3:0 nad Partizanom Belehrad neskrýval spokojnosť, že sa strelecky presadili všetci traja útočníci Mason Greenwood, Anthony Martial i Marcus Rashford.

Manchester 8. novembra (TASR) - Futbalisti Manchestru United si v najkratšom možnom čase zabezpečili postup do šestnásťfinále Európskej ligy UEFA. Tréner Ole Gunnar Solskjaer po triumfe 3:0 nad Partizanom Belehrad neskrýval spokojnosť, že sa strelecky presadili všetci traja útočníci Mason Greenwood, Anthony Martial i Marcus Rashford. Škrelo ho však, že srbský súper neodišiel z Old Trafford s debaklom.

"Vzhľadom na počet vyložených šancí sa mi tri góly v sieti súpera mália. Prvá hodina zápasu bola z našej strany výborná. Na tvárach fanúšikov sme vyčarili úsmev a aj pre nás trénerov to bola pasia. Rozhodol som sa postaviť troch útočníkov a bol to dobrý ťah. Mason predviedol chladnokrvné zakončenie a veľmi pekný bol aj Marcusov gól ľavačkou," uviedol nórsky kormidelník pre oficiálnu webovú stránku.

Solskjaera potešilo, že jeho tím ani raz neinkasoval. "Naša obrana sa zlepšila, to je veľké pozitívum. Napriek hladkému víťazstvu tam boli ešte veci, ktoré musíme zlepšiť. Postup do šesťnásťfinále už máme vo vrecku, nemôžeme však zaspať na vavrínoch. Teraz máme pred sebou cieľ vyhrať skupinu. Súboj o prvé miesto v tabuľke s Alkmaarom bude zaujímavý, holandský tím má veľkú kvalitu."

Postup medzi elitnú 32-ku si zabezpečil aj Celtic Glasgow vďaka triumfu 2:1 na pôde Lazia Rím, V drese domácich hral do 82. minúty slovenský reprezentačný obranca Denis Vavro. Hrdinom Celticu bol Olivier Ntcham, ktorý v nadstavenom čase rozhodol o zisku troch bodov pre škótskeho šampióna. "Je skvelé, že už po štvrtom kole máme istú miestenku do šesťnásťfinále. Ešte je priskoro hovoriť o tom, ako ďaleko to môžeme v súťaži dotiahnuť. Som však presvedčený o tom, že pre každého súpera budeme veľmi nebezpeční," nechal sa počuť tréner Celticu Neil Lennon.

Mönchengladbach v hre o postup, Bénes: Verili sme do poslednej chvile


Futbalisti Borussie Mönchengladbach oživili šance na postup do šestnásťfinále Európskej ligy UEFA. Po domácom triumfe 2:1 nad AS Rím sa bodovo dotiahli na taliansky tím, ktorý je vďaka lepšiemu skóre na druhom mieste. Na vedúci Istanbul Basaksehir strácajú dva body. V drese Borussie odohral celý zápas slovenský reprezentant László Bénes, ktorý mal z víťazstva nad Rimanmi veľkú radosť.

"Po góle Marcusa Thurama v piatej minúte nadstaveného času som prežíval neuveriteľné pocity. Počas celého zápasu sme hrali super a do poslednej chvíle sme verili, že strhneme víťazstvo na našu stranu. Nepremenili sme veľa šancí, no napokon sme sa dočkali odmeny. Aj taký býva futbal. Niekedy skórujete hneď v prvej minúte, no sú zápasy, v ktorých padne gól až v záverečných sekundách. Aj v ďalších dueloch musíme podať stopercentný výkon a nechať na ihrisku všetky sily," uviedol Bénes pre oficiálnu klubovú stránku nemeckého bundesligistu.

Kapitán Borussie Lars Stindl vyzdvihol výkon celého tímu. "Vynaložili sme veľa úsilia. V závere zápasu to bolo hop alebo trop. Obe mužstvá mali šance na to, aby naklonili misky váh na svoju stranu. Marcus Thuram opäť potvrdil, že má nos na góly. V tejto sezóne to nebolo prvýkrát, čo nás v závere spasil. Nie je ľahké bojovať na dvoch frontoch, no urobíme všetko pre to, aby sme postúpili zo skupiny do šestnásťfinále," zdôraznil jeden z oporných pilierov bundesligového lídra.